Mens Liliya Shoukova tok en meget klar seier, måtte Sammy Wanjiru gjennom en skikkelig tvekamp med Tsegaye Kebede før han halte seieren i land. De 19 sekundene som skilte, kom på de siste 600 meterne, og Sammy hadde flere ganger måttet gi en liten luke til etiopieren. Vinnertida på 2.06.24 var nok noe prega av de varme løpsforholda.

Desto mer imponerende var det av Liliya Shobukova som persa og satte nytt årsbeste i verden med 2.20.25. Hun er i for tida verdens beste kvinnelige maratonløper med to strake seire i Chicago pluss at hun i mellomtida har vunnet London Marathon. Hennes varemerke er knallsterke avslutninger, og også denne gangen var det mot slutten hun bygde opp luka på over 3 minutter til etiopiske Astede Baysa på andreplass.

Mens det i herreklassen var bare løpere fra Kenya og Etiopia blant de sju beste, finner vi minst to løpere fra fire forskjellige verdensdeler inne blant de ti beste i kvinneklassen.

De norske må vi litt lenger ned på lista for å finne. Jørgen El-Fakiri ble nummer 552 av herrene med 2.58.58. Beina var ikke like lette som da han løp på 2.53.00 i Oslo Maraton for to uker siden, men det var vel heller ikke å forvente.

51 år gamle Johanne Skorve løp på pene 3.35.45 og ble nummer 667 av kvinnene. I klasse 50-54 år holdt det til en 12. plass. Den olympiske mesteren fra 1984, Joan Benoit-Samuelson, vant klassen på 2.47.50. Uhyre sterkt av 53-åringen som i fem tiår på rad - 70-tallet, 80-tallet, 90-tallet, 00-tallet og 10-tallet - har løpt maraton på under 2.50.

38.132 løpere starta, og 36.159 fullførte den 33. utgaven av Chicago Marathon. Utover dagen ble varmen en faktor med ca. 25 varmegrader i skyggen.