arctic-ultra-750.png

Oppdatert 9. januar 2014:
Vinteren kom for sent, det blir en alternativ løype på fastlandet, se HER
Arrangøren har også tilrettelagt for en light variant der det løpes tre runder, altså 30 kilometer.
Les mer på løpets hjemmeside.


Akkurat som nordmenn Harryhandler og står for mesteparten av handelen på andre siden av grensen er det stort sett norske løpere på startlista til Arctic Ultra i Arvika 25. januar.

Dette spesielle løpet som er planlagt til å gå i 10 kilometers runder på Glafsfjorden utenfor Arvika er nytt i 2014. Det er ikke mye vinter i Arvika heller så langt i år, men arrangørene håper fortsatt på is og isløping.

Hvis ikke har de en like lang reserverunde på fastlandet.

- Vi väntar på isen och har goda förhoppningar . Men vi har även sett på en tänkt reservbana som i stora drag kommer gå på land i samma område runt campingen, kanotcenteret och närliggande motionsspår. Blir det en bana på land kommer den vara ganska kuperad men absolut inte svår. Vi kommer lägga upp reservbanan på vår hemsida inom kort. Mer om reservbanan är att den kommer gå även inne på campingområdet. Vi kommer dock satsa på att hålla 10 km varv även om nu inte isen skulle bli springbar, sier en av arrangørene, Remy Brändefalk til kondis.no.

Løpet er altså 50 miles, litt over 80 kilometer. Med så dårlig forhold for skiløping som vi har på østlandet i år, bør det være mulighet for flere norske til å trene seg i form til dette vinterultraløpet.

Se tidligere forhåndsomtale: 50 miles on ice i Arvika

Startliste 
Foreløpig 6 norske + en svenske; herrefavoritt Andreas Falk.