Fredrikstad Maraton går i en runde på 14 km som løpes tre ganger. Omtrent 2/3 av runden går på asfalt, mens den siste delen går på grus- og skogsveier gjennom Fredrikstadmarka. I skogspartiet var løypa lagt litt om i forhold til tidligere år på grunn av gravearbeider. Det var tørre og fine forhold i skogen, men på asfaltstrekningene i starten av runden fikk løperne litt motvind.

4-5 grader i lufta var tegn på at vi går vinteren i møte, og det kom også litt regn mot slutten av løpet. Det ble likevel en flott og fargesprakende høstdag - spesielt i skogspartiene.
Starten+p%E5+den+niende+utgaven+av+Fredrikstad+Maraton+har+g%E5tt.+Mens+de+fleste+sparer+spurten+til+slutt%2C+har+Tom+Sognlien+%28409%29+for+vane+%E5+gj%F8re+unna+spurten+i+starten.+Her+har+han+allerede+f%E5tt+en+god+ledelse.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Starten på den niende utgaven av Fredrikstad Maraton har gått. Mens de fleste sparer spurten til slutt, har Tom Sognlien (409) for vane å gjøre unna spurten i starten. Her har han allerede fått en god ledelse. (Foto: Bjørn Johannessen)
Kristian Qvenild vant den niende utgaven av Fredrikstad Maraton på 2.51.42. Men med seg hadde han lenge Gisle Johnsen, og det var først på den siste av tre runder at årets vinner fikk luke og begynte å sige ifra konkurrenten. I mål ble det drøye tre minutter ned til Johnsen. Qvenild hadde en positiv løpsutvikling med rundetider på
58.04 - 58.01 - 55.37.

Men etter én runde var det evig optimistiske og åpningssterke Jan Billy Aas som ledet og hadde 16 sekunder ned til Qvenild og Johnsen. Etter å ha passert første runde på 57.48
måtte imidlertid Jan Billy roe ned på de to neste. Men Jan Billy Aas gir seg ikke selv om det går tungt, og kom seg til slutt i mål på 4.18.53 etter at de to siste rundene hadde gått på 1.22.07 og 1.58.58.
Kristian+Qvenild+ristet+av+seg+konkurrentene+og+kunne+til+slutt+l%F8pe+i+m%E5l+p%E5+2.51.42.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Kristian Qvenild ristet av seg konkurrentene og kunne til slutt løpe i mål på 2.51.42. (Foto: Bjørn Johannessen)
Blant kvinnene var det Fredrikstads May Ulvåen (som løper i klasse 55-59 år) som hadde det beste løpsopplegget. Og det var på siste runden hun gjorde det, for etter to runder lå Ulvåen på 4. plass nesten fire minutter bak leder Linn Karlsvik og tre minutter bak Grid Skogen - som på det tidspunktet lå på 2. plass.
Men på den avsluttende tredjerunden avgjorde Ulvåen og vant på 3.55.45 og var omtrent 2,5 minutter før Kristin Nesheim Hansen i mål. Sistnevnte hadde for øvrig også hatt en god løpsutvikling i og med at hun på tredjerunden løp forbi to av sine kvinnelige konkurrenter og kom i mål på 3.58.13.
P%E5+den+siste+av+tre+runder+l%F8p+May+Ulv%E5en+seg+opp+fra+4.+til+1.+plass+og+kom+i+m%E5l+p%E5+3.55.45.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
På den siste av tre runder løp May Ulvåen seg opp fra 4. til 1. plass og kom i mål på 3.55.45. (Foto: Bjørn Johannessen)

Alle foto: Bjørn Johannessen

Totalt 81 deltok i årets utgave av Fredrikstad Maraton.

Etter to runder har årets vinner Kristian Qvenild fremdeles følge av Gisle Johnsen (392) som kom på 2. plass totalt.

Jan Billy Aas har resignert på 2. runden etter å ha ledet etter en runde. Men Jan Billy har vist bedre takter i Fredrikstad tidligere. I 2007 vant han nemlig løpet på 3.04.05.

Anton Saba kunne fornøyd konstatere at han ble nummer tre totalt og kom under tre timer med tiden 2.58.02.

Kristin Nesheim Hansen ble nest beste kvinne med 3.58.13.

Linn Karlsvik kom på 3. plass totalt blant kvinnene. Også hun under fire timer med 3.59.04.

Keino Valstad (til venstre) og Teodor Sveen Nilsen kom på henholdsvis 4. og 5. plass totalt blant mennene med tidene 3.01.37 og 3.02.28.

73-årige Aksel Nilssen begynte med løping etter å ha passert 60 år. I Fredrikstad løp han sin 24. maraton og kom i mål på 3.58.52 og vant klasse 70+.

Grid Skogen ble 4. beste kvinne med 4.02.55.

Tove Hassing nærmer seg 70, men løper fremdeles imponerende godt. 4.06.25 ble det på hjemmebane i Fredrikstad.

Gjennom Fredrikstadmarka med Jon Flesjå, Ole Guttulsrød og Morten Lund.

Odd Gunnar Tveit var nok den eneste som syntes det var litt i varmeste laget med 4-5 grader, overskyet og tendenser til regn.

Fredrik Vedvik - en av mange fornøyde deltagere i Fredrikstad Maraton.

Odd Idar Gulbrandsen hadde en positiv løpsutvikling og løp fortere for hver runde.

Jørgen Gurandsrud (395) på vei gjennom skogen.