Frode Lein Sørbø fra Nittedal og Romerike Ultraløperklubb fullførte lørdag Gobi March i Kina - ett av løpene i ørkenserien 4Desert, bilde fra ararngørens hjemmeside


Frode Lein Sørbø sparret litt med en annen løper fra Romerike Ultrakløperklubb, Gunnar Trailrunner Fæhn, på forhånd. Gunnar løp jo Gobi March for tre år siden. Om tipsene han fikk var avgjørende vet vi ikke - men Frode kom i alle fall gjennom de 6 etappene over 7 dager på en glimrende måte.

I tillegg til disse to er Londonbosatte Sissel Sannæs Smaller den eneste som har fullført dette løpet,

Gobi March 2013 var altså 250 km løp fordelt på seks dager ( ca. 40, 40, 40, 40, 80, 10 km), et selfsupport løp der det løpes med oppakning. Alt av klær, mat og utstyr må de bære og løpe med. Deltagerene får derimot daglig forsyninger med vann og arrangørene satt opp telt som de kan sove i.

Løype og dagsetapper varierer for hvert år. I år var det store høydeforskjeller (2780 hm) som medførte store tempraturforskjeller fra under frysepunktet til over 35 grader på det varmeste nede i ørkenen.

På arrangørens side har de fleste deltagerne sin egen blogg som de oppdaterte underveis, og HER kan du lese Frode's blogg.

Noen utdrag fra bloggen:
- Den snorkende koreaneren sov heldigvis et stykke utenfor teltet vaart i natt
-
Barna mine (Live og Lone) har laget smaa notater som er dedikert til hver enkelt dag og som jeg tar frem hver morgen sammen med dagsrasjonene og som er tilsvarende julaften for meg :)
-
I natt var det daarlig vaer og en forbaska kamel som sto aa rauta ved campen
-
“He is the norwegian guy, just let him go" (kontrollpost på en kald dag,,,)
-
Vi har det hyggelig og lukter vondt
-
Jeg endte paa 20 plass i dagens etappe og er godt fornoeyd med det (siste dagen)
- Naa skal vi tilbake paa hotellet og DUSJE!

Løpets hjemmeside

Resultatene (Frode ble nr 67)