Hytteplan+-+Unionslaget+satte+ny+l%F8yperekord+og+l%F8p+p%E5+2.08.46+-+ei+god+maratontid+i+ei+krevende+l%F8ype.+Her+ser+vi+seks+av+de+%E5tte+rekordsetterne.+%0D%0A
Hytteplan - Unionslaget satte ny løyperekord og løp på 2.08.46 - ei god maratontid i ei krevende løype. Her ser vi seks av de åtte rekordsetterne.
Alle resultater
Gjesdals vinnerlag hever pokalen
Sjøl om Hytteplans håndplukkede Unionslag var først i mål, ble Gjesdal premiert som det beste laget bestående av bare klubbløpere. De var ca. halvminuttet foran Vidar på andreplass som igjen var tett fulgt av Heimdal, Tjalve og Lillehammer. Bjarte Vik hever pokalen mens Terje Aggvin tar godt vare på vinnersjekken på 16000 kroner.
Vidars jentelag jubler for seieren
Vidar-jentene brukte til sammen 2.43.57 på den krevende maratonløypa, og det holdt til seier med god margin. For det ble de belønnet med en sjekk på 8000 kroner. Løyperekorden, som et sammensatt lag fra Hytteplan satte i fjor, klarte de imidlertid ikke. Den lyder på 2.41.26.
Hønefoss videregående skole veksler i stafett miks
Ringeriksmaraton er først og fremst et massearrangement med en mengde lokale lag. Hønefoss vidergående skole stilte lag i miksklassen, og her ser vi laget gi seg i kast med nest siste etappe. Arrangementet foregikk i vakkert seinsommervær, og som vanlig var det masse tilskuere langs løypa og stor steming i vekslingsområdene.
To spreke helmaratonløpere "tjuvstarter" fra Vik
Øistein Ackenhausen (til venstre) og Kristoffer Gythfeldt fikk lov til å starte halvannen time før resten av feltet. Gythfeldt, som er 81 år gammel, vant klasse 70 + på 6.27.32 mens 58 år gamle Ackenhausen brukte 5.44.00 på de 42 kilometerne til Jevnaker. Raskeste mannlige maratonløper var Gjermund Sørstad som løp på 3.04.54 mens Åse S. Hovden vant kvinnenes maratonløp på 3.39.53.
Mons Bale med pinnene til alle 6 Flo Kolsås-laga
Noen er mer vant med å mobilisere enn andre, og Mons Bale servet sine tropper med ikke mindre enn seks stafettpinner. Laga til Flo Kolsås hevda seg svært godt og løp under følgende navn: På rømmen, Fast forward, Outsiderne, Full rulle, Ringenes 3. og Innsatsstyrken.
Team Klekken - andreplass i kvinner elite
Skijentene som løp for Team Klekken ble slått av Vidar-jentene med seks minutter. Halvparten av laget var til stede under premieutdelingen. Sofrid Braathen (til høyre) er like god til å løpe som hun er til å gå på ski. Under junior-NM i Trondheim for tre uker siden, tok hun gull på 3000 m og sølv på 1500 m.
Vidar-gutta reklamerte for Oslo Maraton
Vidars herrelag måtte se seg slått av Unionslaget og Gjesdal, men var godt fornøyd med å holde Heimdal og Tjalve bak seg. Flere av klubbens løperne brukte anledningen til å reklamere for en av høstens andre store mosjonsfester - Oslo Maraton som går 3. oktober. (Foto: Marianne Garmann Eide)
Heimdal bidro til en jevn og spennende stafett
Storparten av landets beste langdistanseløpere var i sving i Ringeriksstafetten. Og i kampen mellom de fire store langdistanseklubbene på herresida - Gjesdal, Vidar, Heimdal og Tjalve - skilte det bare 55 sekunder da 42 km var løpt. Heimdal ble tredje beste klubblag, 9 sekunder foran Tjalve.