Logo.jpgPrimus motor for "Gjørmeløpet" på Haga er ultraløperen Hilde Johansen som uken før løp VM 24-timers i Torino, men hun så ut til å trives om mulig enda bedre blant sølete barn og voksne i Gjørmeløpets 10. år.

- Hele 217 glade Gjørmeløpere beveget seg rundt i skogsområdet rundt Haga stadion torsdag 16. april, noe som var over all forventning og stor økning fra fjorårets rekord på 142 deltakere, sier Hilde. På Facebook strømmer det på med fornøyde tilbakemeldinger fra foreldre, og med den suksessen man opplevde i år med både gjørme, flott vær og en fantastisk speaker i Stig Andy Kvalheim kan det ikke annet enn bli ny suksess i 2016.

masse_folk (640x384).jpg
En engasjert speaker gir engasjerte deltakere, engasjerte deltakere gir en enda mer engasjert speaker (foto: Hilde Johansen).

Typisk tilbakemelding:
- Vil bare si at jeg er kjempeimponert over hele arrangementet. Han som komenterte var jo helt knall, fikk jo liten og stor som deltok til å føle seg som en vinner, og vi som så og hørte på koste oss Dette var første gangen guttungen var med, men absolutt ikke siste. Virkelig et flott opplegg.

glade_jenter (640x384).jpg
Ikke noe å utsette på gleden her... enten målet er å unngå å bli møkkete eller tvert om (foto: Hilde Johansen).

Løpets Facebookside

Det blir kanskje ikke ultraløpere av noen av disse barna, men slike arrangementer er defiinitivt med på å motivere barn til å være i bevegelse, og er opplegget morsomt er mosjonering morsomt! Vi ser jo også i andre arrangementer at barneløpene vokser seg større og større, og det viser at de voksne forstår at dette er bra motivasjon - og tar med barna på slike arrangementer. For disse barna er sannsynligvis motivasjonen til å bli med i organisert idrett senere større enn for de som ikke får oppleve dette.

glade_møkkete (640x384).jpg
Nei, her har man ikke hastverk med å komme seg til mål (foto: Hilde Johansen).

 

FAKTA OM GJØRMELØPET PÅ HAGA

Haga IF er en liten idrettsforening i Nes kommune. Fotball er den største aktiviteten, men klubben har også noen håndballag samt allidrett for barn og trimgrupper for voksne. Klubben arrangerer årlig Ryggsekkturer i nærområdet, samt "Gjørmeløpet" for mennesker i alle aldre.

Haga IF har siden 2006 årlig arrangert "Gjørmeløpet" - et løpsarrangement med stor bredde og rom for alle mennesker uavhengig av alder og fysisk form (til og med hunder har deltatt med eget startnummer i "Gjørmeløpet"!)

ooops-sko_i_gjørma (640x384).jpg

"Gjørmeløpet" har som intensjon å få flest mulig mennesker til å bedrive fysisk aktivitet i frisk luft på en morsom og sosial måte. Deltakerne kan velge mellom tre skogsløyper av forskjellige distanser (500 m - 1 km - 3 km). Deltakere med begrenset bevegelighet har anledning til å benytte løpebanen på Haga Stadion som trasé. For å "ufarliggjøre" deltakelsen ytterligere, har vi valgt å arrangere løpet uten tidtaking, noe som også åpner for at deltakerne innenfor arrangementstidspunktet kan kombinere det å løpe/gå gjennom flere av løypene om ønskelig. I "Gjørmeløpet" er alle vinnere, og alle blir likt premiert. 

Lavterskelprinsippene i dette arrangementet fører til at deltakerne opplever stor glede og mestring i det de gjør. I tillegg ser vi at stadig flere bruker dette arrangementet som en samlende aktivitet der hele familien - både barn og voksne - er med som deltakere i løpet. 

Arrangementet er også et lavbudsjettsprosjekt, der hovedpoenget ikke er å sitte igjen med noe overskudd økonomisk sett, men å få flest mulig mennesker til å komme seg ut og i aktivitet. Deltakeravgiften har derfor i alle år vært lav, og kun beregnet ut i fra å skulle dekke kostnader til premiering.

Gjørmeløpet startet i 2006 med 35 deltakere. Senere har deltakertallet steget jevnt og godt, og under fjorårets arrangement hadde vi deltakerrekord med 142 glade løpere! I år fikk vi altså nok en rekord, med 217 deltakere på lille Haga.


jomermøkk-jobedre (640x420).jpgOm et år er det nytt Gjørmeløp på Haga, i mellomtiden får vi håpe barna holder seg i daglig aktivitet (foto:Hilde Johansen).