Her+kommer+Anders+T%F8sse+l%F8pende+mot+slutten+av+maraton+p%E5+Atlanten+stadion.+Til+venstre+ser+vi+Kjell+Smev%E5g.
Her kommer Anders Tøsse løpende mot slutten av maraton på Atlanten stadion. Til venstre ser vi Kjell Smevåg.
Treningsøkten ble en feiende, morsom opplevelse rundt og rundt Atlanten stadion i Kristiansund. Opprinnelig skulle Anders Tøsse ha en treningsøkt på bane med tanke på 24-timersløpet på Bislett om en måned.
Tanken vokste til at det ble et offisielt løp, selv om det på mange måter var uformelt og lite konkurransepreget. Runde for runde ble telt, og til slutt stoppet klokken på 3.23,07 for beste maratonløper Anders Tøsse på hjemmebane.
Norodd-løperen skulle legge opp til en fart rundt 5 minutt per kilometer. Løpende alene første halvdel ble farten litt høyere, og halvmaraton ble passert på 1.42,40. Deretter ble halvmaratonlperne Kjell Smevåg og Geir Roesen med videre på ferden. Farten lå i underkant av 5-tempo. De siste 10 kilometerne økte farten litt helt ubevisst, og den siste kilometeren gikk helt ned mot 4-tempo.
Treningsøkt
- Dette var en morsom treningsøkt med en flott sosial ramme, gliser Anders Tøsse. Han hadde full kontroll hele veien og hadde mye å gå på forhold til et maks løp. Selv om det var kraftig vind på ene siden og regnbyger kom og gikk, var det ingen problemer under veis.
- En ond hofte de siste dagene bekymret meg, men den var bare litt øm under løpet. Beina var ellers utrolig lett og fin, sier Tøsse.
Bård Rødde fra Støren løp nesten like raskt og kom inn på 3,37 etter å ha holdt like jevn fart som Tøsse. Inge Asbjørn Haugen fra Hornindal åpnet friskt, men måtte roe litt ned siste del og kom inn på 4,12.
Alle tre på maraton fikk hvert sitt håndmalte glass som et minne, sammen med et flott diplom som alle deltakerne fikk.
Nærmere 30 løpere var i sving til sammen i høstværet. De fleste løp 5000 eller 10.000 meter. De fikk servert ulike typer drikke, banan, lefse og annen snacks. Samtidig ble det spilt musikk fra høytalere rundt banen, og speaker opplyste jevnlig hvordan løperne lå an.
Mest utfordrende var det å telle rundt. Men med to flinke damer gikk det bra.
Glass-premie
- Dette ble en utrolig oppløftende løpetur, og noe helt annet enn vanlige langturer jeg har alene. Samtidig var det en fin måte å bruke bursdagen sin på, gliser Anders Tøsse
Andre sang til ham på 47-årsdagen.
Alle tre på maraton fikk et håndmalt glass som et minne om det første banemaraton siden Bislett i 1916. Men den gang var distansen 40.200 meter.
- Derfor kan jeg vel kalle meg norgesrekordholder på maraton løpt på bane med dagens distanse, sier Anders Tøsse med glimt i øyet.

Resultater maraton:
1. Anders Tøsse, Norodd 3.23,07
2. Bård Rødde, Støren 3.37,49
3. Inge Asbjørn Haugen, Hornindal 4.12,49
Halvmaraton:
1. Kjell Smevåg, Norodd 1.40,51
2. Geir Roesen, Norodd 1.44,51
Harald Krakeli, Norodd løp uten tid.
10.000 meter:
Kurt Eilertsen
Ivar Hjelseth
Sissel Helgesen
Magnhild Fiske
Bente Elshaug
Ann Kristin Amundsen
Annie Steinsrud
Vibeke Thingnæs
5000 meter:
Grethe Sevaldsen
Solfrid Strømmen
Liv Thue Width
Kari Neergaard
Siri Kolset
Inger Aarsund
Evy Otterholm
Turid Ødegård
Elizabeth Michelsen
Dagny Betten
Harald Søbstad
Gunnar Eckhoff
Geir Aakvik
3000 meter
Oddny Aass
Henry Opland
Hicka Kazinic
Stein Ohr
Odd Aae

Bilder på løpet vil komme her etter hvert, men du kan se noen bilder på adressen til
Norodds hjemmeside