Det lå i korta allerede før start at det ville bli vanskelig i og med at bare vinneren av hvert av de tre heata gikk direkte til finalen. Når farten i tillegg var veldig god i det første heatet slik at det var stor sjanse at de tre som skulle gå videre på tid kom derfra, måtte det nesten et under til om det skulle gå veien for Hedda Hynne.

Det underet skjedde ikke. Utgangsfarten i heatet hennes var for lav, og da det dro seg til mot slutten var ikke Hedda sterk nok til å løpe først over mål. Etter litt knuffing og ikke helt optimal plassering i feltet underveis var det ikke nok krefter til å henge på Francine Niyonsaba som vant, og som var den enste fra det heatet som fikk finaleplass. Jenta fra Burundi løp på 2.02,37 mens Hedda fikk 2.03,96 og også måtte se Lynsey Sharp og Lovisa Lindh foran seg.

Kunne det gått om Hedda hadde valgt en annen taktikk? Neppe, men kanskje burde hun og f.eks. Lovisa Lindh likevel planlagt å samarbeide om å holde så stor fart som bare overhodet mulig, siden ingen av dem var kandidater til å vinne heatet og bare ei god tid kunne bringe dem til finalen. Om de med et slikt samarbeid hadde klart å løpe under 2.02,34 som viste seg å bli grensa, er kanskje tvilsomt, men da hadde de i alle fall sluppet å bli slått ut med en følelse av at de ikke gjorde alt som stod i deres makt.

- Det ble et rotete løp, og jeg er ikke helt fornøyd, uttalte Hedda til friidrett.no etter løpet.

En som kan være fornøyd er islandske Anita Hinriksdottir som ble nummer tre i første heatet og gikk videre på tid. Begge de amerikanske jentene, Ajee Wilson og Laura Roesler gikk til finalen som heatvinnere.

For Hedda Hynne var dette uansett en god erfaring å ta med seg med tanke på framtidige mesterskap, som det forhåpentligvis  blir mange av.

6 708 Natoya GOULE JAMJAM 2:08.23

Niyonsaba fra Burundi vant det andre heatet og gikk videre til finalen. Hedda Hynne ligger her gjømt bakerst, men endte på fjerdeplass. (Foto: arrangøren)