Nesten+bare+kofferten+manglet+p%E5+at+dette+er+Olsen-banden+ut+p%E5+tur.+Her+ser+vi+fra+venstre+B%E5rd+R%F8dde%2C+Tormod+Hansen%2C+Inge+Asbj%F8rn+Haugen%2C+Anders+T%F8sse+og+Leif+Eriksen+i+starten.
Nesten bare kofferten manglet på at dette er Olsen-banden ut på tur. Her ser vi fra venstre Bård Rødde, Tormod Hansen, Inge Asbjørn Haugen, Anders Tøsse og Leif Eriksen i starten.
.
Solen skinte og alt var annerledes forhold til høststormen i fjor da første utgave av Atlanten maraton i Kristiansund ble arrangert. Tirsdag ettermiddag satte fem maratonløpere i gang rundt og rundt banen. Med 14 grader i lufta var det ikke behov for mye klær.
Selv om det etter hvert ble noen regndråper og mørkt den siste timen, opplevde løperne dette som en meget trivelig ettermiddag og kveld. Også funksjonærene fikk en langt bedre opplevelse enn i fjor, da det var mørkt allerede fra starten.¨
Etter hvert kom stadig flere løpere til for å stille opp i arrangemenetet. De løp ulike distanser helt ned i 3 kilometer, og også fem barn var med og bidro til å samle inn penger til Unicef og TV-aksjonen Sammen for barn.
- Kjekt å kunne løp, ha det sosialt sammen og samtidig få inn penger til en god sak, mener løpsleder Anders Tøsse. Det kom inn flere tusen kroner fra startkontingenten og sponsing. Arrangementet hadde nesten ikke utgifter.
- Bra service for så billig penge, mente Bård Rødde og betalte dobbelt startkontingent for en god sak. Med bare 100 kroner for å løpe maraton er kanskje dette billigste maratonløp i Norge.
Foruten å bil hentet ved ankomst med buss eller båt, fikk tre av de tilreisende maratonløperne overnatte hos løpsleder. Det ble nystegne rundstykker, krabbe og annet godt til mat etter løpet, og løperne var strålende fornøyd.
Også de som løp kortere distanser så ut til å trives godt med å få bli med på dette arrangementet som startet som tanke om en treningsøkt i fjor høst.
Anders Tøsse startet i år 10 minutter etter de fire andre. I starten holdt de nesten samme fart, men gradvis tok løpslederen innpå runde for runde. Til slutt kom Tøsse i mål på 3.24.04 som klar vinner. Han sparte mye krefter og la opp til en forholdsvis moderat fart.
Men Inge Asbjørn Haugen fra Hornindal er tydelig inne i en positiv trend. Etter 1.41 på halvmaraton sist helg, åpnet han i jevn 5-fart. Det meste av løpet holdt han samme tempo, og selv om det gikk litt tregere mot slutten var han veldig godt fornøyd med 3.42.32 og bare tre minutter bak årsbeste.
Like bak kom Tormod Hansen fra Kyrksæterøra som fikk 3.43.20. Deretter var det Leif Eriksen fra Hitra som kom i mål. Han åpnet frisk, men slet litt med magen under veis og kom inn til 3.49.49. Bård Rødde fra Støren kom akkurat under fire timer og ble klokket inn til 3.59.55 og var strålende fornøyd.
Alle som stilte opp denne dagen fikk en fin diplom som et minne. Maratonløperne fikk også et krus med spesialmalt motiv som minne om løpet.
Nå drar Tøsse, Rødde og Haugen til Bergen for å løpe 63 kilometer på lørdagens ultraløp, og får ikke mye tid til å hvile på sine laurbær.

Resultatene:
1. Anders Tøsse, Norodd 3.24.04
2. Inge Asbjørn Haugen, Hornindal 3.42.32
3. Tormod Hansen, Kyrksæterøra 3.43.20
4. Leif Eriksen, Hitra 3.49.49
5. Bård Rødde, Støren 3.59.55

Dette skrev Tidens Krav om løpet:
L%F8psleder+Anders+T%F8sse+l%F8p+jevne+runder+litt+under+5+minutt+per+kilometer+og+vant+p%E5+3.24.04.
Løpsleder Anders Tøsse løp jevne runder litt under 5 minutt per kilometer og vant på 3.24.04.
Inge+Asbj%F8rn+kunne+nok+en+gang+se+forn%F8yd+p%E5+klokka+i+m%E5l.
Inge Asbjørn kunne nok en gang se fornøyd på klokka i mål.
Leif+Eriksen+tok+igjen+flere+av+l%F8perne+med+en+runde+i+f%F8rste+del+av+l%F8pet%2C+men+slet+senere+med+magen.
Leif Eriksen tok igjen flere av løperne med en runde i første del av løpet, men slet senere med magen.
Anders+T%F8sse+kunne+forn%F8yd+se+at+b%E5de+arrangementet+og+hans+eget+l%F8p+gikk+ganske+greit+denne+dagen.
Anders Tøsse kunne fornøyd se at både arrangementet og hans eget løp gikk ganske greit denne dagen.
Tross+tr%F8blete+mage+tok+Leif+Eriksen+seg+greit+til+m%E5l.+Til+venstre+ser+vi+funksjon%E6r+Henry+Opland.
Tross trøblete mage tok Leif Eriksen seg greit til mål. Til venstre ser vi funksjonær Henry Opland.
B%E5rd+R%F8dde+hadde+en+fin+kveld+og+kom+seg+akkurat+under+fire+timer.
Bård Rødde hadde en fin kveld og kom seg akkurat under fire timer.
Her+begynner+Anders+T%F8sse+%E5+dra+i+fra+resten+av+feltet%2C+mens+B%E5rd+R%F8dde%2C+Tormod+Hansen%2C+Leif+Eriksen+og+Inge+Asbj%F8rn+Haugen+holder+sammen+s%E5+langt.
Her begynner Anders Tøsse å dra i fra resten av feltet, mens Bård Rødde, Tormod Hansen, Leif Eriksen og Inge Asbjørn Haugen holder sammen så langt.