Trass i grått og ufyselig vær var det god deltakelse i Trollheimsløpet som i år også hadde innlagt KM i terrengløp. 147 deltok i den 37. utgaven av det tradisjonsrike løpet. 67 stilte i konkurranseklassen og 75 i trimklassen.

Helge Langen, Rindal, var suveren blant de mannlige eliteløperne, mens Berit Mogstad vant dameklassen klart. Helge og Berit tok hvert sitt napp i vandrepremien, ei lita rosemalt kiste. Sterkt løp av Helge som uten press fra konkurrentene løp inn til den fjerde beste tida i denne traseen som har vært uendret siden 1996.

Adelskalenderen og andre statistikker finnes her.

Ola Sakshaug er den som har løpt fortest med 19.33 i 2012. Helge Langens vinnertid i år var på 20.06, og dermed deler han fjerdeplassen på adelskalenderen med Terje Gautvik. Foran seg har han i tillegg til Sakshaug også Henrik Grøseth og Knut Hegvold.

Runa Bostad har beste tid blant damene med 22.18. Berit Mogstad løp i år på 24.31, og med det er hun nummer seks på adelskalenderen.

Klassene 15-18 år, løper en runde, 3 km. Her prøvde Joakim Sødal seg på Sondre Nordstad Moen sin løyperekord på 10.05. Joakim lå bare 1 sek bak etter 1,5 km, men kom 24 sekunder bak i mål. Forholdene spilte litt inn, og sannsynligvis satt nok også 10.000m i Kristiansand på 31.26 torsdagskvelden før litt i kroppen.