Med 833 fullførende på 10 km og 406 på 5 km var deltakelsen i Tordenskioldløpet i Trondheim bedre enn på veldig mange år. 1239 deltakere er 137 flere enn i fjor, og da var det en økning på nesten 200 deltakere fra i forfjor.

Men det var ikke bare kvantitet i årets utgave av Tordenskioldløpet. Mange løp også svært fort. Raskest på kvinnenes 10 km var de to Strindheim-veteranene Fride Vullum-Bruer og Anne Nevin. De har hatt mange dueller de seinere åra, og denne gangen var Fride den sterkeste. Hun vant på 35.45 og var 12 sekunder foran sin lagvenninne. Meget bra løpt også av fjorårets norske maratonmester, Maria Venås, som ble nummer tre med 36.36.

Ebrahim  Abdulaziz var suverent beste mann på 10 km med 32.01. Så var det tøff kamp om de to siste pallplassene mellom Tomas Oskar Hellesø, Per Melander Often og Terje Olsen. Alle tre snek seg under 34 minutter.

5 kilometeren ble vunnet av Silje Arnøy og Ørjan Kjeldsli som løp på henholdsvis 18.09 og 15.58. Blant gutta skilte det bare 3 sekunder mellom de fire beste, så her var det virkelig jevnt. Silje Arnøy hadde over halvannet minutts forsprang til Kristine Fjellanger på andreplass.

Det meldes om 7-8 varmegrader, en del vind og oppholdsvær. I og med at 5 km-feltet starta 10 minutter etter 10 km-løperne ble det nokså kaotisk da de beste 10 km-løperne på sin andre runde i den 5 km lange løypa tok igjen mange av 5 km-løperne. Med stadig flere deltakere bør en nok revidere starttidspunkta.

10 Magnus Sletfjerding  Strindheim il  17:36 01:38

På 10 km fikk Ebrahim Abdulaziz raskt ei luke som bare vokste utgjennom løpet. (Foto: Grete Berge Owren)

Seierspallen_Tordenskiold_foto_Torkil_Solstad_640.jpg10 km-vinner Ebrahim Abdulaziz flankeres av toeren Tomas Oskar Hellesø (til venstre) og treeren Per Melander Often. (Foto: Torkil Solstad)

Silje_Arnoey_tordenskiold_1_2915_phpyQ9che.jpgSilje Arnøy vant 5 kilometeren i fjor og tok en ny seier i år. Tida var 38 sekunder bedre i år. (Foto: Grete Berge Owren)

Herreteten_5km_tordenskiold_1_2916_phpRzBdql.jpgDet var en svært så jevn innspurt i teten på 5 km. Fire karer kom i mål i løpet av 3 sekunder, og aller først var junioren Ørjan Kjeldsli. (Foto: Grete Berge Owren)

Kjeldsli_og_Soedal_tordenskiold_1_2917_phpUaWkD2.jpgØrjan Kjeldsli (til venstre) vant, og Joakim Sødal ble nummer tre totalt på 5 kilometeren - med bare 2 sekunders avstand. I tillegg vant de hver sin klasse - 18-19 år for Ørjan og 16-17 år for Joakim. (Foto: Grete Berge Owren)