Ingressbildet: Snorre Løken, IK Tjalve, løper inn til seier i BDO-mila i Tønsberg.

Hele 660 var forhåndspåmeldt, en markant økning fra i fjor, og arrangøren tok også imot etteranmeldinger før start. Arrangementet åpnet med den såkalte Micro-Mila (500 meter) for de yngste, deretter Mini-Mila (5 km) og Mosjons-Mila (10 km) før dagens konkurranseklasse Utfordreren (10 km) rundet det hele av. I denne siste og mest prestisjefylte klassen stilte 57 kvinner og 160 menn til start.

BDO-mila er et samarbeid mellom BDO, skilandslaget og lokale friidrettsklubber. I Tønsberg er det Tønsberg Friidrettsklubb som er teknisk arrangør. Fra skilandslaget stilte Hans Christer Holund, Emil Iversen og Barbro Kvåle.

Gunhild Halle Haugen tok en suveren seier blant jentene, løp i mål på 37:27, 3 minutter og 41 sekunder foran Barbro Kvåle. På tredjeplass fulgte en lokal løper, Trine Kari Andersen Vedvik fra Tønsberg Friidrettsklubb.

I herreklassen var det Tjalve-løperen Snorre Løken som vant. Han løp fort hele veien og brukte rett i overkant av 33 minutter på de 10 småkuperte kilometerne rundt Messeområdet. 9 sekunder bak fulgte Andebu-løperen Håkon Skarsholt og på tredjeplass Ole-Petter Fjeld fra Tønsberg FIK.

Bilder fra løpet
(Alle foto: Geir-Morten Hansen. Fotografen beklager dårlig kvalitet på enkelte av bildene.)

Fra starten på 10 km. I frontlinjen ser vi blant annet vinneren i herreklassen med hvit og sort Tjalvetrøye, Snorre Løken, og noen plasser bortenfor seierskvinnen Gunhild Halle Haugen.

Et kvarter tidligere gikk starten på 5 km. I front ser vi flere unge lovende håndballspillere fra Tønsbergs Turn håndball.

Vinneren på den halve mildistansen, Eivind Evjeberg Hansen, fra Tønsbergs Turn og Tjøme. Det var ingen offisiell tidtagning på 5 km, men Kondis klokket Eivind inn på ca 20:30.

Gunhild Halle Haugen suveren vinner på 10 km - tid: 37:27

Barbro Kvåle med en fin 2.plass, men måtte se seg slått av veteranen fra Sandefjord.

3.plassen tok Trine Kari Andersen Vedvik.

2.plass blant gutta - Håkon Skarsholt fra Andebu IL. Sterk tid i en tøff løype - 33:18.

3.plassen gikk til hjemmehåpet, Ole-Petter Fjeld.

4.plass til Håkon Helge Hjemly, Tønsberg Friidrettsklubb.

5.plassen gikk til Fredrik Vedvik, også han fra arrangørklubben. Fin tid godt under 35 minutter.

Meget sterk løping også av ungguttene Tinus Bergh Pedersen og Ole Tafjord Suhrke, begge fra Oseberg Skilag. Guttene er født i hhv 2003 og 2002 og løp 10 km på 38:26 og 38:27!

Emil Iversen fra skilandslaget var fornøyd med 35:31, en 8.plass, og lot seg intervjue etter løpet.

Flere intense dueller utspant seg i løpet av kvelden. Her spurtslår Henry Kristiansen (startnr 75), fra Tjøme Løpeklubb, Georg Ellila (599) med 3 fattige tideler.

Topp 3 kvinner og menn. Kun vinnerne hadde øye for Kondis' fotograf.