Gunnar Trailrunner Fæhn eldste nordmann som har fullført
Før årets løp hadde ingen norske fullført den ekstreme langløypa i Tour de Mont Blanc. I år var det fem norske med, 4 av dem klarte tidsfristen - en av disse var 60 år gamle Gunnar "Trailrunner" Fæhn fra Algarheim. Sluttiden til Gunnar ble 45:18:09 - det ga 1268 plass av 2284 startende.
x
Gunnar Fæhn som fyller 60 år 12.september er en rutinert terrengultraløper. Han visste at muligheten til å fullføre dette løpet innenfor tidsfristen på 46 timer (som nesten halvparten av deltagerne bommer på eller bryter) - var å starte svært forsiktig.

Gunnar holdt hele veien kontrollert fart med grei avstand til maksimaltiden, som han etter hvert opparbeidet nesten 3 timer til gode på. Mot slutten ble marginen mindre, men "Trailrunner" som han også kalles hadde fin kontroll.

Han ble dermed en av fire norske som for første gang klarte å fullføre dette løpet i de franske alpene - og var nummer 1268 av 2268 startende i mål.

Einar Iversen fra Gjerdrum, også han løper for Romerike Ultraløperklubb, lå lenge rundt 500.plass i feltet på UTMB - men valgte å gi seg ved passering 138 km da han følte seg svimmel og uvel.

Vi håper å få et referat fra Gunnar på et senere tidspunkt...

Se også kondis.no: Opplevelsesrikt rundt Mont Blanc-massivet