Helge Holthe holdt klart størst fart i det utsatte løpet i Snøkuten og vant den 11,4 km lange Houmsrunden på 40,22, tre minutter foran Rune Kvikstad. Allerede på de første metrene dro Holthe i fra Kvikstad som vant Nordhagarunden for to uker siden.

Helge fikk et avbrekk i treninga ved juletider pga. en operasjon, men viste med tirsdagens løp at han er tilbake for fullt. Rune Kvikstad var en like klar toer, mens Rolf Bakken og Jan Olav Endrerud kjempet om å bli tredje løper i mål. Bakken var best i (mot)bakken, og vant prestisjeduellen med 15 sekunder. Ole Peter Bergaust var igjen bestemann i eldste klasse.

I likhet med forrige løp var det laber deltakelse i aktive klasser (16 løpere), og totalt gjennomførte 147 Snøkutens forsinkede januar-løp. Vinterens 6. og siste løp går tirsdag 2. mars som "vorspiel" til Snøkutavslutning nr. 31 med kaffe, kaker og premiefest på lokalet.

Houmsrunden_Miroslaw_Baran
Miroslaw Baran leverer kortet til Synnøve Helstad og får registrert tid og deltakelse i sitt femte løp for sesongen.
Houmsrunden_Bjoern_Bakkelund
Bjørn Bakkelund har også deltatt i alle fem løpene i vinter.
Houmsrunden_Gjoevik-trio_Ole_Peter_Bergaust
Gjøvik-trioen Helge Holthe, Rune Kvikstad og Jan Olav Endrerud samt Veldre-veteranen Ole Peter Bergaust vurderer hverandres pretasjoner etter løpet.