På forhånd var finalen 1500 meter gutter 19 år meget åpnen med mange vinnerkandidater. Selv om Jacob Ingebrigtsen hadde best årsbeste, var det flere gode"spurtkanoner" i feltet. Og i mesterskap blir det skjeldent kjørt tøfft fra første meter.

Og regelen ble fulgt, farten ble ikke skrudd opp og feltet var godt samlet hele veien med favorittene godt plassert under veis.

Først ut på sisterunden ble det satt fart og ut av siste sving dro Jacob Ingebrigtsen skikkelig til. Bare Henrik Irgens Gravdal holdt følge, så ut på oppløpsiden kom seieren til å stå mellom disse to. Henrik hadde størst fart, men hadde kanskje måtte starte spurten litt for tidlig. De siste metrene ble tunge og Jacob kom faretruende nær på slutten. Men med 1 hundredels sekund holdt for Gneistgutten som kunne juble uhemmet i målområdet.

For Henrik hadde løpet gått etter planen, ja man må si det når jeg kommer først over målstreken kom det ut av 17 åringen lettere andpusten etter målgang. Og første til å gratulere var trenigskamperat Jens Larsen Åstveit som jublet minst like mye over Henrik sin seier. Selv må han være kjempefornøyd med en 7.plass i et så tøft felt.

Storklubben Tjalve fikk 3 mann blant de 6 beste med Thomas Byrkjeland på 3.plass, Anders Sørensen på 4. og Mathias Bentzen Engevik (med far som har røtter i Gneist) på 6.plass. Ja her var det klubbene Tjalve og Gneist som dominerte stort.