Etter skuffelsen i Beijing der Henrik Ingebrigtsen røk ut allerede i forsøket, ville han nå vise seg fram fra en mer offensiv side. Og det gjorde han virkelig. 500 m fra mål gikk han opp i teten og fikk ganske fort ei luke på 10-15 meter til resten av feltet. Den klarte han å holde helt til oppløpet. Da stivna Henrik, og fem mann, anført av verdensmester Asbel Kioprop, kom forbi. 

Henrik endte på sjetteplass med 3.37,13, men han slo mange sterke løpere, som f.eks. Caleb Ndiku som tok sølv på 5000 m i VM. Silas Kiplagat og briten Henrik "slåss" med i VM, Charlie Grice, var også godt bak nordmannen. 

Med fasiten i hånd er det lett å si at Henrik burde løpt litt mer på denne måten for å ha vært sikra avansement i VM. Hadde han sjøl vist dravilje - da ingen andre ville dra - og løpt inn til 3.37-3.38, er det store sjanser for at han ville gått videre fra forsøket. 

For Henrik var det nok uansett fint å få vist at formen er god og at han på en bra dag kan kjempe med de store gutta. Kanskje hadde han nå en fordel av at han hadde to VM-løp færre i beina enn de fleste andre, men Henrik har siden VM-forsøket konkurrert to ganger også han. 

Ellers var Asbel Kiprop en av ganske få VM-vinnere som klarte å vinne på nytt i Zürich. Almaz Ayana klarte det på 3000 m der hun regelrett løp fra Genzebe Dibaba på sisterunden. 

Marina Arzamasova som tok VM-gull på 800 m, måtte nå nøye seg med femteplass nå. Kenyanske Eunice Sum var tilbake i vinnermodus igjen etter sin lille nedtur i VM. 

På 800 m for menn leverte David Rudisha et svakt løp til han å være, og sølvmannen fra VM, Adam Kszczot fra Polen, gikk nå helt til topps etter å lurt seg fram gjennom to små luker underveis. Rudisha endte på fjerdeplass. 

3000 m-hinder-vinner Ezekiel Kemboi var tilbake i ordinær form igjen og ble bare nummer fire, klart slått av Paul Koech som ikke klarte å kvalifisere seg for det kenyanske laget til VM 

Resultatene i Zürich var stort sett en god del dårligere enn i VM, og det kan godt skyldes både tidsforskjellen og at mange av utøverne var utlada etter både konkurranser og tilhørende feiring i etterkant. Men Asbel Kiprop viste hvilken ener han er - og Henrik Inbebrigtsen fikk fortalt verden at han vil være å regne med også i framtida. 
 

1500 m menn    
1 Kiprop , Asbel                    KEN     3:35.79         
2 Manangoi , Elijah Motonei         KEN     3:36.01           
3 Biwott , Robert Kiptoo            KEN     3:36.04          
4 Iguider , Abdalaati               MAR     3:36.11                   
5 Kwemoi , Ronald                   KEN     3:36.60                   
6 Ingebrigtsen , Henrik             NOR     3:37.37                   
7 Ndiku , Caleb Mwangangi           KEN     3:38.13                   
8 Andrews , Robby                   USA     3:38.78                   
9 Kiplagat , Silas                  KEN     3:39.69                   
10 Grice , Charlie                   GBR     3:39.79                   
11 Manzano , Leonel                  USA     3:41.27                   
12 Holuša , Jakub                    CZE     3:41.90                   
       Kivuva , Jackson Mumbwa           KEN     DNF                   
       Rotich , Andrew Kiptoo            KEN     DNF     



Alle resultat