1609 meteren i London ble et taktisk løp da ingen i feltet valgte å gå med harene. Asbel Kiprop leda an, men etter å ha snubla litt slapp han seg helt tilbake til sisteplass etter 800 m. En runde fra mål var de langbeinte kenyaneren imidlertid framme i teten igjen, og på oppløpet hadde han den klart raskeste spurten og vant på 3.54,87. Matt Centrowitz slo Ayanleh Souleiman i oppgjøret om andreplassen.

Henrik Ingebrigtsen lå hele tida godt plassert litt foran midten av feltet inne ved lista. Da det virkelig dro seg til i siste sving måtte han gå ut, og etter en sterk siste 100 m endte han på sjetteplass med 3.55,51, bare 64 hundredeler bak vinneren.

- I dag kjentes kroppen veldig fin ut hele tiden, og den avslutningen jeg hadde på løpet var virkelig bra, uttalte Henrik til Aftenbladet.

For Henrik var det klar framgang i forhold til 3.38-løpet i Monaco. Riktignok vet vi ikke hva som ville skjedd om det virkelig hadde gått fort også i London, men det er i alle fall betryggende å se at Henrik henger greit med - og avslutter sterkt - i et taktisk løp som det gjerne blir under mesterskap. Det lover godt for VM i Beijing om en måned.

Enda bedre lover det for Asbel Kiprop som er så sterk at han ser ut til å vinne nesten uansett taktikk.