Ingressbildet: Henrik Irgens Gravdal vinner 1500 meter i G17 i UM.

I det fem manns store feltet på 1500 meter i klasse G-17 i UM var det Henrik Irgens Gravdal fra Gneist og Oliver Andersen Vedvik fra Tønsberg Friidrettsklubb som var de aktive som dro løpet. Men en runde før mål sa Henrik takk for følget og dro til med en spurt som fullstendig distanserte Oliver. Bare den spurten ga mer enn 4 sekunders differanse mellom disse i mål. Gneist-gutten Henrik Irgens Gravdal kunne dermed innkassere enda en gullmedalje i årets UM, etter å ha tatt gull også på 800m, og det ble også en revansje overfor Oliver Andersen Vedvik som han sist møtte i Terreng-NM i fjor høst. Da var det Oliver som vant en klar seier med Henrik på andreplass.

Det var Henrik Irgens Gravdal og Oliver Andersen Vedvik som dro feltet. Her er Oliver i tet.

5   561   Jacob B Christophersen   Vidar, Sportsklubben   4,39,52

Jacob B Christophersen fra Vidar og og Matias Førde fra Jølster IL følger på.

Det er her en runde igjen og Henrik Irgens Gravdal legger seg fremst

.. og Henrik innstiller på å bruke turbofart den siste runden inn til mål. Her er det tydeligvis en løper som er i form når han klarer et slikt taktskifte på slutten av en 1500 meter.

Oliver Andersen Vedvik løper greit inn til andreplassen, men 4 sekunder bak Henrik.

Arrangøren Dimna IL hadde et omfattende og imponerende stort arrangement rundt årets Ungdomsmesterskap, ikke minst mediasatingen var god. Høgskulen i Volda gjorde en grundig jobb med å formidle streaming og andre inntrykk fra stevnet. Og vinnerene ble intervjuet på video.