1500 m menn
Sjøl om det ikke ble pers og dermed heller ikke norsk rekord på Henrik, viste han igjen at han hører med i det ypperste selskapet på 1500 m. Riktignok hadde han seks mann foran seg, og det var nesten 4 sekunder fram til vinneren, Ayanleh Souleiman fra Djibouti.

Samtidig hadde Henrik verdensmester Asbel Kiprop på plassen foran seg, og bak seg hadde han tre vanligvis svært så gode kenyanere, etiopieren Mekonnen Gebremedhin og amerikaneren Leonel Manzano.

Underveis hang Henrik godt med i bakerste del av feltet, sjøl om det med halvannen runde igjen så ut som han var i ferd med å slippe. På første del av sisterunden jobba han seg framover, men med litt knuffing i inngangen til siste sving ble oppløpet langt og tungt for Henrik som ble liggende i et lite vakuum, omtrent som han gjorde det i VM-finalen.

800 m kvinner
På 800 m for kvinner klarte ikke nysvenske Abeba Aregawi å leve opp til de høye forventingene. VM-vinneren på 1500 meteren kom ikke til kort bare mot VM-vinneren på 800 m, men hun måtte også se fire andre løpere foran seg på 800 meteren på sin nye heimebane.

Eunice Sum fra Kenya vant på 1.58,84 mens Aregawi på sjetteplass løp på 2.01,22. 17 år gamle Anita Hinriksdottir fra Island ble nummer åtte med 2.02,17.

3000 m kvinner
Dagens høydepunkt på mellom- og langdistanse var 3000 m for kvinner der Meseret Defar vant på nytt årsbeste i verden med 8.30,29. Hele åtte kvinner løp under 8.40. Tre av dem var fra Etiopia, fire fra Kenya og en fra USA. Etiopisk-svenske Meraf Bahta snek seg så vidt under 9 blank og ble nummer 13.

Generelt var nivået i Stockholm relativt svakt. Det kan skyldes både at stevnet kom for tett innpå VM og at det var heller kjølig vær med en merkbar vind.