Hilde Aders vant Hermannslauf som er 31,1 km langt løp hvor det stilte 7000 deltakere til start i år. Det var den 34. utgaven av løpet i Bielefeld i Tyskland. I fjor ble hun nr.5 i samme løp.

Dette  forteller Hilde om Hermannslauf:

Løpet er et minnesløp for "Hermann". Han het egentlig Arminius og ledet tyskerne i krigen mot romerne i Teuterburger Wald. Løpet starter ved et minnesmerke over Hermann og går gjennom denne skogen og ender opp ved borgtårnet i Bielefeld. Det er alltid en grense på 7000 deltakere, så derfor må man melde seg på en spesiell dato i januar for å få plass. Dette fordi de ikke vil ha for stor slitasje på naturområdet og fordi det skal litt til å busse alle deltakerne opp fra Bielefeld til starten. Men tyskerne er gode på å organisere: bussing, bagasjetransport, startpuljer og ikke minst service underveis var upåklagelig.

Dette er et løp jeg vil anbefale. For det første fordi det er variert løpsunderlag: alt fra asfalt, stier, skogsveier, sand, brostein og skogstrapper med forskjellige størrelser på trappetrinnene gjør det til et morsomt løp. Totalt er det tre store stigninger/nedoverbakker underveis.

For det andre er det en gedigen folkefest langs hele løypa med korpsmusikk, lirekassespilling, landsbyer pyntet til fest og en mengde heiagjenger. Det er også fint å ta turen til Tyskland på denne tiden av året og få en forsmak på sommeren.

For det tredje er det en fin lengde for de som har lyst å prøve noe som er litt lenger enn halvmaraton og ikke har lyst å driste seg helt utpå maratondistansen ennå. Det arrangeres også turmarsj for de som ønsker å gå gjennom løypa.

Hilde Aders fra Tromsø Løpeklubb.

Hermannslauf_premiepodiet.jpgPå seierspodiet                              Foto: Privat.