Hilde Johansen fra Haga IF og Håkon Karlstad (bildet) fra Gjerdrum IL vant den 52.utgaven av Dragsjøen rundt lørdag.

Det regnet før løpet og det regnet etterpå. Men de 82 deltagere hadde oppholdsvær mens løpet pågikk. Deltagelsen i langløypa var omtrent som de foregående årene (61 i år), men uten forhåndsprofilering blir det liten deltagelse i trim og barneløpet.

Vi tror vel også at tiden er overmoden for å slippe til de yngre løperne 13-16 år i hovedløpet rundt Dragsjøen. Ungdommer liker - og er flinke - til å løpe i terreng.

ALLE RESULTATENE

Raskest i kvinneklassen var Hilde Johansen fra Haga IF med tiden 38.18. Hun var 1.18 foran Gro Elvhaug fra Borgen IL. Hilde vant K35-39 i NM Ultraløp (6-timers) for to uker siden og skal løpe UltraBirken (75 km) om nye to uker. Mellom de lange løpene krydrer hun treninga med f.eks. Stomperudkarusell (forrige uke) og Dragsjøen Rundt.

De raskeste kvinnene:
1 Hilde Johansen, Haga IF K35-39 38.18
2 Gro Elvhaug, Borgen IL K40-44 39.26
3 Liv Foss, Romeriksåsen Sykkelklubb, K60-64 43.03
4 Mona Sundby, K20-22 43.06
5 May Sundby, K23-29 43.08

I herreklassen var det lenge en kamp mellom veteranen Tore Bjerkrheim, Sportsmaster og unggutten Håkon Karlstad fra Gjerdrum. Etter drøyt 4 kilometer kom de likt ut av skogen, men derfra og inn løp Håkon 38 sekunder raskere enn Tore. Vi legger ellers merke til at 5 av de 8 beste tidene tilhører løpere i M45-49.

Bilder fra Dragsjøen Rundt (foto Olav Engen):

Nathalie likte seg i barneløype (800 meter).

Sara bruker armene aktivt for å holde balansen.

Edvard er snart i mål...

... det er også søsteren Emmy som hadde følge av mamma Anette.

Ungdomsklassene 13-16 år hadde liten deltagelse.
Kanskje de heller vil løpe langløypa enn de 2,3 kilometerne de fikk tilbudt.
Marcus Arnesen fra Høland tok teten umiddelbart og ble det hele løpet
123 Alice Bjørtomt fra Gjerdrum IL var raskest av jentene.

Filip Aas og Petter Sandbakken fra arrangørklubben i fint driv ut fra start.

Så er turen kommer til turløypa rundt Dragsjøen.
Først litt vei, deretter 4 kilometer smal, småkupert og til dels våt sti før avslutningen på skogsbilvei.

Starten går med 61 løpere, og baneløper Kristian Nedregård fra IL Tyrving tar teten.
Dagen før løp Kristian 1500 meter på 4.07 i Folksam Grand Prix i Mölndal:
I Dragsjøen rundt var det de andre gutta i front som spilte hovedfiolin.

Blide jenter i feltet...

Herren til venstre er Torbjørn Nilsen fra Årnes, en kjent herremann på hjemstedet Årnes.
Det var visstnok 27 år siden sist han konkurrerte.
Nå fullførte han i fin stil i klasse 80-84 år !!

3 kilometer til mål... herfra er det skogsbilvei med veldig løs grus til mål.

Først ut av skogen etter drøye 7 kilometer kommer Tore Bjerkrheim, opprinnelig Aurskoging som nå bor på Nesbyen.
Den 47 år gamle bestefaren har 27 år yngre Håkon Karlstad fra Gjerdrum IL bak seg,
men derfra og inn ble han distansert med 38 sekunder av Håkon som altså ble totalvinner.

Tom Arild Sandbakk fra Blaker IL vant Stomperudkarusellens siste løp forrige uke.
Denne gangen ble det 3.plass totalt og 2.plass iden harde M45-49 klassen.

Øivind Sveen fra Gjerdrum IL vant yngste klasse (17-19 år) og kom på en fin 4.plass totalt.
Han prikket halvtimen akkurat med 30.00.

Elias Løvseth kom på 2.plass i yngste klasse, 15 sekunder etter Øyvind.

Rune Engebråten har vunnet Dragsjøen Rundt tidligere.
I dag ble det 5.plass totalt og 3.plass i klasse 45-49.
Bak Rune ligger Terje Bjerkrheim fra Høland IL som ble 4.mann i M45-49.
Terje ble slått med 1.59 av broren Tore som vant klassen.

Rene Fredholm Larsen gadd ikke løpe den korte ungdomsløypa.
Han løper vanligvis i G13-14, men valgte her å stille i M17-19 som var yngste klasse i Dragsjøen Rundt.
Det ble en topp-10 plassering totalt på den unge Ull/Kisa-løperen.

Tor Østervold var en av flere deltagere fra Sagstuåa skilag.
Seiergesten er for at han er først av gutta, og at klubbens fotograf står like bak kondisfotografen.

Amund Lier-Hansen ble nummer 2 i M30-34.

Trygve Haugnæss kom på plassen etter Amund i M30-34.

Trond Kjærvik fra Bjerke IL. 4.plass i M40-44.

Øyvind Torsen fra Fenstad ble nummer 4 i M30-34.
Han har flere identiske treningsrunder med fotografen i Fenstadterrenget,
men det er først de siste to årene Øyvind har prøvd seg litt i konkurranser.

Glenn Kolstad, 4.mann i M23-29 år.

Erik Stræde, Sørum IL på vei opp siste stikneika før det blir grusløping til mål.

Aslak Fyhri ble nummer 5 i M40-44.
 Roar Antonsen, AFSK (foran) og Arild Hagen, Halmsås og Omegn skilag.
De fighter om 6.plassen i M40-44, en fight Arild avgjorde med solid margin på veien mot mål.

Kristian Nedregård, Ålesunder som løper for Tyrving IL.
Så sent som i juni løp veteranen 800 meter på 1.57.03 - det var attende året på rad han løp 800 meter på under 2 minutter.
I fjor perset han på 300 meter med 8.36.86.
Vi regnet han som favoritt i dag også, selv om det var lenger, men det var før vi så han i terrenget.
Her er han straks ferdig med stiløpinga - som han ikke behersket.
Herfra til mål slo han løperne rundt seg med +/- 3 minutter - spurten var dagens friskeste.

Hilde Johansen fra Haga IF kom ut av skogen ca 45 sekunder foran neste kvinneløper.
I mål hadde ultraløperen økt differansen til 1.18.

Gro Elvhaug fra Borgen IL var nærmest Hilde.
Hun løp inn til klar 2.plass totalt og seier i K40-44.

Hans Ivar Hoelsengen fra Hvam IL med tommel opp for både eget løp og kondisfotografen.

Martin Hagen fra Halmsås og Omegn skilag måtte finne seg i at faren Arild slo ham i Dragsjøen Rundt.
Kanskje blir det revansje når Halmsås og Omegn arrangerer Skogbygda Rundt neste søndag.

Jarle Bäckmann fra Ceres (M40-44) får "æren" av å avslutte vår bildereportasje fra det 52. Dragsjøen Rundt.