Det helt nye Hinderløpet Over stokk og stein gikk av stabelen på jorder og skoger i Follestaddalen i Ørsta kommune midt i hjerte av Sunnmørsalpene.

Flere klasser.

Allerede kl 10.00 var det action i hindrene i Sunnmørsalpene. Da starter ca 30 håndballspillere på treningssamling arrangert av Volda HB Damer. De hadde med seg laget Garliava fra Litauen.

Senere på dagen så stilte 23 deltakere i konkuranseklasse. 6 i ungdomsklassen og 41 i mosjonsklassen.  At så mange deltakere stilte i mosjonsklassen første året løpet blir arrangert synes arrangøren er veldig bra.

Løypa.
En runde er 3.9 km lang. Så to runder er ca 8km. Det som møtte deltakerne var stort sett over eller under hinder som rotvelt, steingjerder og grøfter.  For det meste i ulendt terreng. Litt av traseen er på sti eller skogsvei.

Resultater:

I konkuranseklassen vant Jan Ketil Vinnes, Kondis Ålesund med tiden 50:20, ikke langt bak han kom Arve Haugland, Follestaddalen IL med tiden 50:25. Martin Hauge-Nilsen, Kondis tok tredjeplassen med 52:41.

Beste dame ble Gro Langstøyl Ulstein, X-Fit Ørsta med tiden 1:08:00. Bak henne kom Live Garborg Zakariassen, Volda med tiden 1:12:33. Malin Solvang-Knivsflå fra Ålesund ble nummer tre med tiden 1:14:30.

I ungdomsklassen  løp det en runde og dervant Ole Sivert Røyrhus fra Stranda IL med tiden 25:49, foran storebror Lars Røyrhus, Stranda IL med tiden 26:13. Nummer tre ble den lokale Evan Dyrhol Aambø, Aamdal IL med tiden 29:35.
Ingen jenter stilte til start i ungdomsklassen i år så oppfordringen til neste år blir at det må bli flere.

For alle.
Arrangøren understreket i forkant av løpet at Over stokk og stein er for alle, uansett form, og at det viktigeste er å utfordre seg selv og delta i fysisk aktivitet sammen med andre. Det viste igjen på i spennet i alder på deltakerne. Eldste deltaker var 58 år og den yngste som deltok i ungdomsklassen var 12 år.

For konkuranseklassen var to runder i løypa på tid. I ungdom og mosjonsklassen kunne man velge om man gikk for en runde eller to. På runde to fikk alle en hemmelig gjenstand som man skal bære med seg gjennom hele løypa.  Ikke overraskende var dette en stein som ikke er så tung men et heft å få med seg rundt hele løypa.

Sosialt.
Det var kiosk med mat og drikke. Det gikk unna med kaker og vaffelrøre ble det tomt for så neste år lager vi enda mer. Etter at de ulike klassene var kommet i mål stilte arrangøren med varme griller.  Flere i publikum syntes at løypen så veldig bra ut og at de fikk lyst til å delta i løpet neste år.

Resultater konkurranseklassen, pdf
Resultater ungdomsklassen, pdf
Tidene i mosjonsklassen

For flere bilder fra de ulike klassene se link her til Volda HB sitt heat og link her for de andre klassene.

I mandagens (31.aug) utgave av Sunnmørsposten kan man lese om arrangementet på side 25.

For mer info gå inn på hjemmesiden http://overstokkogstein.net/
og flere bilder se facebook siden https://www.facebook.com/overstokkogstein
 

Jan_Ketil_Vinnes_Foto_Einar_Fannemel.jpg
Jan Ketil Vinnes, Kondis Ålesund vinner av konkurranseklassen. Foto: Einar Fannemel, smp.no

Gro_L_Ulstein_Foto_Einar_Fannemel.jpg
Gro Langstøyl Ulstein, X-Fit Ørsta vinner av konkurranseklassen. Foto: Einar Fannemel, smp.no

Start_mosjon_Foto_Martin Hauge-Nilsen.jpg
Her rett før start av mosjonsklassen. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Start_mosjon_2Foto_Martin Hauge-Nilsen.jpgHer rett før start av mosjonsklassen. Hva starter Arve Haugland sier til deltakerne kan man bare spekulere på. Noe morsomt er det tydeligvis. Foto: Martin Hauge-Nilsen

 Andreas_Lassen_ Grov_og_Mina_ Waaler_Roenning.jpg
 Andreas Lassen Grov og Mina Waaler Roenning, begge tannleger på Søre Sunnmøre tok turen til hinderløpet og virker ikke som de angrer veldig på det. Kanskje glade for å være i mål. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Vard Electro AS RogD.jpg
Vard Electro AS, R&D fra Ålesund stilte med 6 deltakere i mosjonsklassen. Slikt liker vi! Her to av de som løper i mål. Foto: Martin Hauge-Nilsen

 Renate Helene Barstad Standal, Kirsti Skuggen og Maria Fausa.jpg
Dame trio.  Fra Ålesund og omegn. Fra venstre Renate Helene Barstad Standal, Kirsti Skuggen og Maria Fausa. Foto: Martin Hauge-Nilsen