Os IL har for 31. gang gleden av å invitere til Hummelfjelldilten 2011. Løpskontor og innkomst er i Narjordet, 13 km øst for Os og 25 km fra Røros.

Løypene i Hummelfjelldiltene på 10 og 17 km går mellom de to bygdene Narbuvoll og Narjordet i Os kommune i Hedmark. Kort løype følger den gamle kirkeveien som følger dalføret i frodig bjørkeskog med innslag av gammelt kulturlandskap. Det er drikkestasjon omtrent halvveis ved Sandenget.

Lang løype følger gamle stier til fjells. Dette er gamle ”måssåveier” som ble brukt i de tider da mose/lav ble brukt som fòr til dyra. På veien får du fint utsyn til Sålåkinna og Hummelfjelltoppen før du fortsetter ned i skogen igjen til Narjordet. Underveis vil det bli to drikkestasjoner.

Ei rundløype på 5km går på sti/vei i Narjordet. Løypa er godt egnet for barn.

Bildet: Hummelfjellgubben på Os.

Løpere som fullfører for første gang får løpets bronsemedalje. Deretter er det utmerkelser etter 3, 5, 10, 15, 20, 25 og 30 år. I løpet er det 1/3 premiering på 10 og 17 km, premiering etter loddtrekning i mosjonsklassa.
 
Turmarsjdeltakere får utmerkelse etter 1, 3, 5, 10, 15, 20, 25 og 30 år.

Hummelfjelldilten inngår også i to forskjellige fellespremieringer:

  • ”Fjelltrekløveret” er et samarbeid mellom Femundløpet, Egebergløpet og Hummeljelldilten. Ved å delta i alle løpene vil du være med i trekning av en gavesjekk på kr. 3000,- som trekkes etter
  • Hummelfjelldilten har også et samarbeid med Galådalsløpet/marsjen som går lørdag 13.august. Ved å delta i begge løpene/turmarsjene vil du være med i en trekning av 2 gavekort hver på kr. 500,-.

Mer om Hummefjelldilten:
Terminslista
Samleside

Os IL's nettsider