2011 er året alt skal gå så mye bedre. Du skal løpe fortere, sykle brattere og ”knuse” naboen i Birkebeinerrennet. Planene er klare! Nå gjelder det bare å gjøre det. I den forbindelse er det mange ting som skal klaffe. Du skal trene riktig, du skal spise riktig, du skal sove nok og samtidig leve et fullverdig liv med jobb, familie og andre forpliktelser

Dette kan være komplisert og kreve sin mann og kvinne. Ikke alle klarer alt dette sånn helt etter boka. Noen sliter med indre, og derfor kanskje ikke så synlige skavanker. Noen ser dem kanskje også utenpå via speilet….

Spiseforstyrrelser
I dette nummeret er trening og spiseforstyrrelser - eller hva man nå kaller det når man hele tiden surrer det til - et av temaene. Jeg har selv skrevet en personlig artikkel om mine egne problemer. Det er en artikkel hvor jeg stiller meg selv laglig til hugg og forteller om hvordan man kan bli kvitt noen kilo, - på en helt feil måte.
Denne artikkelen gir ikke en oppskrift til de som søker etter løsninger på problemene jeg tar opp.  Jeg har skrevet den fordi jeg vil belyse en situasjon som jeg er sikker på at mange flere sliter med, og som vi bruker mye tid og energi på. Kanskje kan jeg få de som er på kanten til å få slike problemer eller de som allerede sliter med dem, til å tenke en gang til. Skal livet vårt hele tiden kretse rundt problemer som bare gjør deg sliten, sårbar og ikke spesielt lykkelig? Det er ikke derfor vi driver med vår store interesse: kondisjonsidrett.
Idrett skal være gøy. Idrett skal være lurt. Idrett skal være et hjelpemiddel for deg til å takle livets mange utfordringer bedre.  Det bør være fokuset!


Livets lærdom

I denne sammenhengen vil jeg benytte anledningen til å fortelle om en e-post jeg fikk før jul fra en kar på 82 år. Han var min lærer på videregående skole - og da selvfølgelig på idrettslinjen. Han trente fortsatt både allsidig og variert på sitt nivå og hadde et godt liv. Som Kondis-medlem gledet han seg over at hans ”gamle” elev nå ledet organisasjonen han selv var medlem av. Jeg lærte mye av han den gangen, og skal helt klart takke han for at jeg etter hvert vokste opp og ble en noenlunde bra kar, selv om jeg har noen ”hull” som jeg hele tiden prøver å fylle!

En påminnelse helt til slutt! Bruk det som er igjen av vinteren. Gå på ski, lag engler i snøen og se frem mot våren og varmere vær. Og litt med tanke på alle skriveriene i det siste med planer om å kreve inn avgift for å gå på skitur: Nyt naturen som den er og bør være - en tumleplass for alle uansett alder, kjønn, vekt, ferdigheter - helt GRATIS!

Livet kan av og til være tøft for de som vil prøve å ta vare på helsa ...

                                                                                                                Tim Bennett
                                                                                                             Kondis-president

 

Bli Kondismedlem! Les alle artikler i 9 kondisjonerte blader hvert år
KONDISbladet nr.1
KONDIS-Årgang 2011
KONDISarkivet  (se oversikt over alt Kondis-innhold siden 1999, og les mange smakebiter)