Ingressbildet: Ida Tjørsvaag inn til ny løyperekord på 3.52.17.   Foto: Mette Lauritzen.

Ida Tjørsvaag vant maratondistansen i Thy trail marathon på ny løyperekord. Ida som kommer fra Flekkefjord  løper for Spirit Friidrett. Hun hadde tatt turen sammen med familien, og hennes far Harald Nilsen gjorde også et flott løp på maratondistansen.

Lørdagens løp som gikk i Thy nasjonalpark på vestkysten av Danmark levde opp til sitt ry som et av de hardeste løp i Danmark. Løperne ble møtt med krevende løyper som snor seg langs kysten. Spesielt partiene med løs sand sugde krefter. Sammenliknet med fjoråret var det nok litt mindre vann som møtte løperne, men til gjengjeld var det dypere vann på visse plasser. To partier minnet mer om svømming enn løping og krevde full konsentrasjon ved passering.

På halvmaratondistansen klatret Thomas Hetland fra Egersund IK friidrett opp fire plasser fra fjoråret og klarte å kapre en 3. plass. Jan Hetland løp også halvmaraton og kom inn på 58. plass. Her imponerte Emily Collinge stort. Hun løp fra alle menn og tok en soleklar seier. Emily, som opprinnelig kom fra London, bor ved grensen mellom Sveits og Italia og kunne fortelle at hun hadde Hardangervidda marathon som et av årets hovedmål.

Løpets hjemmeside.

Video fra løpet.

Resultater


vinnermarathon1.jpg
Jonas Munthe fra OK Pan Aarhus inn til soleklar seier på marathon på 3.08.    Foto: Mette Lauritzen.

ThomasHetland.jpg
Thomas Hetland(647) inn til 3.plass på halvmarathon på 1.35.00.    Foto: Mette Lauritzen.

haraldnilsen.jpg
Harald Nilsen fra Flekkefjord skilag.                                                      Foto: Mette Lauritzen.