Utskrift
Maratonkarusellen i Bergen 2. løp
Seier til Bjørn Tore Taranger og Vera Nystad på maraton
  
 
Bjørn Tore Taranger  løp på 3:03:26, perset med 7 minutter og vant suverent foran Bjørn Fretland. Per Olav Bøyum ble nr. 3. I dameklassen vant Vera Nystad foran Tone Raaen.

Halvmaraton ble vunnet av Helge Hafsås og Marit Iden.


    Menn  
1   Bjørn Tore Kronen Taranger 03:03:26
2   Bjørn Fretland 03:09:36
3   Per Olav Bøyum 03:14:05
    Kvinner  
1   Vera Nystad 03:35:58
2   Tone Raaen 03:37:07
3   Lise Lithun 04:05:32
 


Bjørn Tore Taranger en kilometer etter start. Han ledet helmaratondistansen hele veien.

Det var kanskje ikke bare Kondis-reporteren som sperret øynene opp når våren kom i fjor og en av løperne godt framme i feltet i Bjargløp og Ulriken opp var en totalt ukjent løper, med full tatovering som vitnet om et liv utenfor det standard maratonløperlivet.

Taranger er profesjonell trommeslager og spiller i bl.a. Goldenboy, K-jell og Ninth, har turnert rundt hele verden. Om noen uker går turen til Kina og nye spillejobber.

-For to og et halvt år siden var jeg 36 kilo tyngre enn nå, sier 30-åringen fra Haus til Kondis.no. Jeg spilte fotball inntil for 12-13 år siden, men det var vanskelig å forene turnelivet med trening. For halvannet år siden begynte jeg å trene igjen.

Det er bare et år siden han debuterte på halvmaraton, lokket med av svigerinne og maratonløper Marit Rydland.

-Da ble jeg bitt av basillen, og det gode løpermiljøet i Bergen medvirker til at dette er veldig gøy, sier Taranger om nå bor i Fana og løper for BFG.

Siden har han deltatt i det meste av løp på bergenskanten og fått med seg flere maratonløp allerede. I år planlegger han både Bergen-Voss Triathlon og jernmannstatuett, i tillegg til fem maraton på bergensk jord.
-Det er dumt at Åsaneløpet kolliderer med Syvfjellsturen, sier Taranger, som gjerne skulle hatt med seg begge disse.
Bjørn Fretland, nr 2, kommer fra Øvre Årdal og har planer om alle fem maratonløpene i karusellen.Per Olav Bøyum ble nr. 3Tone Raaen satte ny pers i forrige karuselløp. I dag ble det andreplass med 3:37:07. Til høyre halvmaratonløper Hallstein Viken og til venstre Turid Leivestad Fossberg.Vera Nystad tok det rolig i starten,men løp senere forbi Tone Raaen. Tiden ble 3:35:58, halvannet minutt foran Tone Raaen. Nr 536 er Harald Skjerping.Lise Lithun ble nr. 3 med 4:05:32. Her sammen med Olav Vindenes.

Fullstendig resultatliste

Reportasje halvmaraton

Samleside Maratonkarusellen
 

Copyright©DNL-Kondis.no