Carl Fredrik Hagen syklet så det luktet svidd under gummien og avanserte fra 6. til 2.plass. (Foto: Heming Leira)

Overraskende NM-sølv til unggutten fra Tårnåsen

Multitalentet Carl Fredrik Hagen overrasket seg selv og alle andre med en knallsterkl andreplass i NM i duathlon på Hasle i helgen. 19-åringen håpet på en plass blant de 7 beste, men hadde ikke regnet med å slå rutinerte konkurrenter med flerfoldig norgesmester Anders Aukland i spissen.

Men førsteårssenioren som enda ikke er fylt 20 år, hadde ingen respekt for sine langt mer meritterte og erfarne konkurrenter. Etter en middlels løpeetappe på 7,5 km vekslet Hagen på 6.plass. Det var først og fremst på sykkeletappen at han la grunnlaget for sølvmedaljen, da han avanserte til 2.plass. Hverken kondisjonsfenomenet Anders Aukland eller langrennskollega Simen Østensen klarte å følge Hagen i bakkene. Etter en imponerende sykkeletappe over 30 km, var det kun Even Olsen fra BK Tri som var foran i løypen, før de avsluttende 3 km med løping. Her holdt Hagen plassen sin og sikret seg NM sølv i seniorklassen på første forsøk.

Follosidene gratulerer!

Se også hovedreportasjen på kondis.no med masse bilder HER.

Du kan lese Carl Fredrik sin egen beretning HER.

(Reportasjen fortsetter under bildet)

.
NM-PALLEN: Vinner Even Olsen i midten flankeres av Carl Fredrik Hagen og en festkledd Simen Østensen. (Foto: Heming Leira)

Flere gode prestasjoner av Folloløpere i helgen

Også andre Folloløpere markerte seg i helgens varierte kondisjonsmeny.

I  Hadeland Maraton  løp Jan Billy Aas inn til 2.plass med sterke 2.57,29 i den relativt krevende traséen. Sin unge alder til tross, dette var Jan Billy sitt 40. maratonløp. I samme stevne ble det klasseseier på kvartmaraton til superveteran Svein Arne Sølvberg i M60-64 og en sterk 4.plass totalt for 62-åringen!

Også Folloreporter Frode Monsen løp maraton i helgen, men han valgte København Maraton. Det ble en overraskende 3.plass i klasse M50-54.med ny pers på 2.58,53. Hanne Wibe Bakker fra Langhus perset også med 4.01,58 i K40-44 i sitt andre maratonløp. Det var ny rekorddeltagelse med nesten 12.000 påmeldte og en fantastisk stemning med masse tilskuere. Du kan lese hele reportasjen på SportsBloggen og se resultater over de beste norske på kondisreportasje HER.