Fin oppgang i antall deltakere på maratondistansen da Mandalasmaraton ble arrangert søndag. 62 er et av de beste tallene på maratondistansen gjennom tidene.
Den sterke vinden som tok hardt under et parti i løypa ødela noe for de som hadde håpet på gode tider. Med det i tankene ble det notert flere gode tider i Mandal.
Estlenderne som har tradisjon med å komme til Mandalsmaraton dominerte på kvinnesiden med å ta alle tre distnaseseirene.

En rekke løpere gjorde sitt første Mandalsmaraton og det blir neppe det siste.
Ryktene om at Mandalsmaraton er godt arrangert viste seg definitivt å stemme. kondis.no var endelig på plass og vi gir deg en rekke bilder fra et arrangement som du absolutt bør krysse av i kalenderen for neste år, da det som vanlig arrangeres nestsiste søndag i september. Det betyr 17.september 2006.

Fler bilder fra Mandalsmaraton:
Mandalsmaraton 2
Mandalsmaraton 3
Mandalsmaraton 4
Mandal 2005
Slik så det ut da vi kom til Mandal for å se på Mandalsmaraton....
neida dette er bildet som møter deg når du går inn i Turnhallen hvor påmeldingen er , garderobene ligger og premieutdelingen foregår. Og det passer bra med et slikt bilde i Turnhallen for her er det mye historie! Da vi spurte noen av de lokale deltakerne visste de ikke helt når den ble bygget men 100 år ble nevnt.....
Mandalsmaratonhistorie
Mandalsmaratons egen historie er godt dokumnetert og langs den en veggen i Turnhallen henger det avisutklipp med bilder, intervjuer og resultater fra samtlige utgaver av Mandalsmaraton. Nå gjelder det bare for arrangøren å få dette over til elektronisk form så vil det være en KJEMPEREKLAME å ha liggende på nett. En EKTE SAMLESIDE!

På bildet fra det første Mandalsmaraton. Legg merke til hvem som dominerte da: Sven Serigstad og Arvid Ljosdal (husk det siste navnet til senere...)
Pokalene
Her har vi pokalene som deles ut i Mandalsmaraton...og de er det ikke få av!
1000 km Mandalsmaraton
Men denne går ikke til hvem-som-helst! Denne får du når du har unnagjort 1000 km i Mandalsmaraton, du kan legge sammen kilometrene fra alle distanser, 10km, halvmaraton og maraton. Men du skal jaggua bli gammel hvis du klarer denne statuetten med bare tikilometere....
11starten
For at alle skal få blødekake får de som vil nyte løypa litt lengre enn de andre en mulighet til å starte kl.11.00 en time før den vanlige starten.
Agathe Svela
Startnummer 423 løp sin første maraton for 2 år siden, nettopp i Mandal. Det største problemet hun hadde dengang var GLEDESTÅRENE som det var så altofor mange av da hun stormet inn over mål! Vist er det gjevt å fullføre en maraton!1
Husbandet
Er du maratonløper og har barn er ikke sjansen særlig stor for å oppleve at de står på startstreken sammen med deg..ihvertfall ikke i denne alderen. Men kan du få oppleve at de har eget band som spiller under et maraton du løper i, ja da smiler verden til DEG!
Her ser vi "husbandet" bestående av flere som hadde sine foreldre ute i løypa.
Husbandet 2
Undheim IL 4 ved 3 av dem
Rogland stilte med mange utøvere i Mandalsmaraton, her ser vi 3 av 4 fra Undheim før start. Disse hadde alvorlige ambisjoner i løpet og det skulle vise seg å være velbegrunnet. Fra venstre ser vi: Livar Tjensvoll, Jarle Risa og Arne Horpestad.
Toomas Klasen 7x Mandalsmaraton
Estlenderene har hatt for vane siden slutten av 80-tallet å komme med en rekke løpere. Denne karen løp sitt 7de Mandalsmaraton.
I år manglet de aller beste, som f.eks. Margus Lehtna som ifjor satte løyperekord på 2.35. I år kom de ikke da de forberedte seg til Berlin Maraton som går neste uke.
Lederbilen
Som kondis.no gang på gang har understreket er det med følge(leder)bil en viktig detalj. Som reisende i et land med stor utstrekning er det også morsomt å se alle de lokale variantene. Her i Mandalsmaraton var det denne doningen som lå foran de beste løperne.

Fler bilder fra Mandalsmaraton:

Mandalsmaraton 2
Mandalsmaraton 3
Mandalsmaraton 4