Det var flere spente fjes å se før starten på gårsdagens løp som var det andre i rekken i den nye løpskarusellen på Tjøme. Arrangøren var spent på om det ville komme flere enn de 24 som dukket opp i første løp for 5 uker siden, og deltagerne var spente på om siste måneds trening ville gi uttelling i form av personlige bestenoteringer. Løypa er den samme fra gang til gang og fungerer derfor utmerket som et testløp.

Med bortimot optimale løpeforhold var det ikke bare arrangøren som kunne smile under, og etter, løpet. Oppmøtet var godt, og det ble satt flere personlige rekorder. Mange av deltagerne forbedret sågar tiden fra forrige gang med over minuttet. At man kjente løypa litt bedre enn sist hadde nok sitt å si, men det er også helt tydelig at treningsarbeidet har vært godt hos flere.

En duell det knyttet seg spesiell oppmerksomhet til var den mellom far og sønn Skadal, Thomas og Joakim. Thomas er selv en meget habil løper i Tjøme-sammenheng, men i går var dagen da det 13 år gamle ski- og løpetalentet Joakim skulle vise pappa hvem som var best på 6,1 km mosjonsløp. Joakim uttalte da også før start at hovedmålet var helt klart å slå pappa.

Ikke overraskende var det de to Skadal-gutta som kom først til mål. Joakim som nummer 1 på den meget sterke tiden 24.09, og ny løyperekord. En snittfart på pene 3.57 pr km i en ikke altfor lettløpt løype hvor underlaget består av både asfalt, grus og sti. Pappa Thomas løp i mål på andreplass ca halvminuttet bak på 24.42, også det en veldig god tid. På de neste plassene fulgte Ole Henrik Morgenstierne på 25.58 og Geir Gjertsen på 26.13.

Blant damene var det Beathe Skog Hansen som var raskest med ny klubb- og løyperekord på 27.21, 10 sekunder foran Anne-Sofie Fjeldstad på 27.31. På 3.plass fulgte Hilde Stegen med tiden 33.09.

I den korte løypa stod Caspar Rieber-Mohn for nok en råsterk prestasjon ved å løpe de 2,2 km, med 2 år gamle William i barnevogn foran seg, til ny løyperekord på 8.23. På 2.plass kom Jørgen Halvorsen med ny pers 9.06, og på plassen bak fulgte Oscar Almquist med ny juniorrekord, 11.10. Raskeste dame på den korte distansen var Lise Bjørge med tiden 12.31.

Neste løp i Tjømekarusellen er søndag 5.oktober kl 12:00.

For fullstendige resultater, klikk her.

Bilder fra løpet.
Alle foto: Stine Skog Hansen

Lett nervøs stemning før start

Joakim Skadal i mål til ny løyperekord.

Thomas Skadal må innse at familieduellen er tapt.

Sliten, men fornøyd. Fortjent seiersklem fra pappa etter målgang.

Ole Henrik Morgenstierne på 3.plass med tiden 25.58.

Geir Gjertsen fra seier i Bøkejoggen på torsdag til 4.plass i Tjømekarusellen.

Durabelig spurtoppgjør mellom Stian F. Andersen (til venstre) og Bing Kristiansen. Stian deltok for første gang, mens Bing perset med 2 og et halvt minutt!

Jeanette Tranberg med nesten 2 minutters forbedring av tiden fra forrige gang.

Nok en flott prestasjon. Beate Husby perset med 1 min og 21 sek.

Caspar Rieber-Mohn og William på stø kurs mot seier i kort løype.

Jørgen Halvorsen i mål på 2.plass med ny pers, 9.06.

3.plass totalt på den korte distansen for Oscar Almquist. Ny juniorrekord med tiden 11.10.

Lise Bjørge med seier og ny seniorrekord i kvinneklassen på 2,2 km.