Det tradisjonsrike Jøvrarennet ble arrangert for 64. gang ved Selbuskogen Skisenter, og mye tyder på at det også er et turrenn som har fremtiden foran seg.

Etter mange år med forskjellige traseer ser rennet ut til å ha funnet sin form. Med start og innkomst på Selbuskogen, neste års arena for junior-NM, så har det blitt enkelt for både funksjonærer og deltakere. I mange år var start og innkomst på forskjellige steder, og det lengste alternativet var ei tid ei 6-milsløype, fra Tømra i Selbu til Lohove i Trondheim.

Flere lag har også vært innom som medarrangører. Flytting av tidspunkt fra tidlig i mars til slutten av januar er også et pluss for konkurransetørste turrennløpere. Nå gås vanligvis ei rundløype i naturskjønt terreng i Strandfjellet på 25 km. I år var det så lite snø i fjellet at det ble valgt ei rundløype på vel ei mil som ble gått to runder i konkurranseklassen.

Fem minutter etter starten i turrennklassen har arrangøren, Selbustrand IL, smettet inn Vardefjellsprinten, som er en populær konkurranse for gutter og jenter opp til 16 år. Siste løper i det rennet gikk over mål like før turrennklassen meldte sin ankomst mot mål. En genial måte å arrangere to skirenn i ett på.

Vinneren av Jøvrarennet for to år siden, Håvard Hansen, Strindheim IL, tok som ventet seieren i herreklassen. I kvinneklassen var det mer åpent. Selbu ILs Oddveig Fagervold ledet lenge og tok med seg spurtprisen. Ute i den andre rundet ble hun passert av Grete Vullum, Jonsvatnet IL, som dermed stakk av med seieren.

Noen av deltakerne har mange starter, og flest har ekteparet Vivian og Ingebrigt Garberg som jubilerte med 45 års deltakelse.

Arne Brunes

 

Bli Kondismedlem! Les alle artikler i 9 kondisjonerte blader hvert år
KONDISbladet nr 1.
KONDIS-Årgang 2010
KONDISarkivet  (se oversikt over alt Kondis-innhold siden 1999, og les mange smakebiter)