Toppbildet: Johan ligger utslått - men som vinner - på toppen av Årneskollen tidligere i sommer.

Johan som konkurrerer for Lyn Ski var hele 23 sekunder foran Sjur Gabrielsen fra Sandnes IL opp Varingskollen. De brukte 13:16 og 13:39. Veteranen Gerard Cornelissen Nittedal og SK Vidar vant Menn 40+ på dagens tredje beste tid 14:13. På 5.plass kom vinneren av Menn under 16, Even Seeberg fra Nittedal IL.

Johan forbedret fjorårstiden sin med hele 42 sekunder, men var 29 sekunder bak vinnertiden til Sindre Pettersen i 2013. Omtale fra 2013-løpet.

Ungjenta Ane Uglem Mobakk fra Lillomarka Skiklubb var overlegent raskest av de 80 løperne i kvinneklassene. Med tiden 15:04 var hun hele 1:30 foran den tidligere skistjerna Nina Skeime Kostøl (Gjelleråsen IF) på 2. plass. Ane løper i Kvinner under 16 år mens Nina løper i Kvinner 40+. Nina vant fjorårets løp på 15:57.

Det var så vidt vi forstår var det ny deltagerrekord i det 1600 meter lange motbakkeløpet. De fleste av de 233 deltaerne er fra Nittedal og Hakadal - så det er ikke tvil om at løpet er populært i bygda (184 deltagere i fjor). Varingskollen Opp byr på 350 høydemeter, det betyr at det er brattere enn 20% i snitt.