Jostein_Pedersen_nr2_Klasse_stor_P4289030.jpg
Jostein Pedersen med pokal for andreplassen i  klassen i Frühlingsmaraton. Foto: Privat

Mangeårig kondismedlem Josten Pedersen bodde 12 år i USA før han flyttet til sitt nåværende hjem i Bratislava i 2011. Der deltar han nå i en rekke lokale løp.

Jostein forteller om at det er godt løpsmiljø i Bratislava-området med mange løpstilbud. Frühlingsmaraton i Wien merket nok på deltakelsen at Wien Marathon ble arrangert bare noen få uker før. 

Men LCC-Wien som klubben heter, som arrangerer Fruhlingsmarathon, arrangerer også mange løp. De har en fast løype på 7 km i en park som løpes 3 ganger eller 6 ganger for halv-eller helmaraton.

Jostein har en rik løpskarriere bak seg med bl.a. 70 maraton i 20 forskjellige stater i USA. Flere ultraløp på 50 miles og distanser på opp til 100 km. Han prøvde seg også klassikeren Western States i 2006, men en hetebølge gjorde at han havnet med DNF på resultatsida. Året før fullførte han en annen klassiker, Comrades Marathon, i Sør-Afrika. 

Mens Kondis anbefaler 5-årsklasser som klasseinndeling fra veteranklassen 40-44 år og oppover, forteller Jostein at nede i Bratislava deler de vanligvis opp i 10-årsklasser opp til 60 år og deretter "over 60 år".  Ikke rart Jostein sliter med å konkurrere med de yngre når han sjøl er 67 år. 

Så på bakgrunn av det gratulerer Kondis ekstra med 2. plass i klassen på gode 1:46.41.  Det plasserer ham på 9. plass på Veteranstatistikken i år. Vinneren i klassen var forøvrig syv år yngre enn Jostein.

Kondis ser frem til å høre mer fra løp Jostein Pedersen deltar på i Bratislava med omegn.

RESULTATER