Thomas Henriksen som satser på en topp 10-plassering i Vasaloppet, pryder framsida av desembernummeret. Inne i bladet forteller Fossum-mannen om treningsgleden, ambisjonene og hvordan han trener for å nå måla sine. Her er det tips og inspirasjon å hente også for oss som er på et mye lavere nivå!

Resten av det 72 sider store bladet er også prega av idretts- og bevegelsesglede. 17 år gamle Camilla Lund har skøyteløp som sin store forkjærlighet, og hun trener hardt og mye for å kunne ta kampen opp mot de beste.

Triatleten Kristian Blummenfelt er også bare 17 år gammel, men har i år imponert stort som både triatlet og løper. Han har vunnet gull i nordisk mesterskap i triatlon og sølv i terrengløp, og i Kondis kan du lese om hvordan han lever og trener. De daglige dosene er mildt sagt store, men pågangsmotet er enda større.

Laila Kveli og Jerry Ahrlin er samboere, foreldre til vesle Ebba og samtidig skiløpere på høyt nivå. Den store drømmen deres er å ta dobbeltseier i verdens største turrenn, Vasaloppet. Men de vet at det ikke nytter å drømme uten å arbeide hardt for at drømmen skal bli realitet. I desember-nummeret tar de deg med inn i både drømmene og den actionfylte hverdagen!

Yngve Rusås er en annen travel kar som takler tidsklemma og holder både seg sjøl og andre i form. Med full jobb og familie finner han likevel tid til å trene, ja, han bruker også mye av tida si på inspirere andre til å holde hjulene i gang. I samarbeid med Elixia i Laksevåg, hvor han også er spinningsinstruktør, har han starta utesykkelgruppe med Bergen - Voss som hovedmål.

På treningssidene finner du også en lengre artikkel om hvordan de beste norske løperne på 2000-tallet  (f.eks. Susanne Wigene, Karl Johan Rasmussen og Marius Bakken) har trent. Finnes det noen fellestrekk som har gjort dem gode?

Kondis har også sett på to idrettsernæringsbøker som ble utgitt nå i høst. Den ene anbefaler masse karbohydrater i kosten, den andre anbefaler lite karbohydrater og mye fett. Spiser en seg best med karbo, eller er det minst like mulig å ha treningssuksess med lavkarbo? Marius Bakken forteller om kostholdets betydning da han satsa som mest.

Selvsagt finnes det ikke et julenummer av Kondis uten de gode reportasjene. Denne gangen kan vi bl.a. bli med på Transalpine Run, et åttedagers meget spektakulært parløp over Alpene. Thomas Hetland forteller om en minst like storslagen tur - til Kilimanjaro og Mount Meru. Vibeke Stærkebye Nørstebøe har opplevd mange triatleters store drøm - Ironman Hawaii.

Teststoffet er også på plass. Denne gangen  har vi sjekka hvilke supertrøyer det er som fungerer best når dagene blir korte og kulda siger på. Et par spennende skonyheter er testa, og Tor Fauske forklarer hvordan du kan kle deg for å løpe trygt gjennom den kalde årstida.

Og enda rommer årets siste Kondis-utgave mye mer. Småstoff og faste spalter. Resultater og en stor artikkel om hvor fort langrennsgutta har løpt fra 1950-tallet og fram til i dag. Visst kunne de gamle heltene løpe!

Det er bare å glede seg, og skulle du ennå ikke være medlem, er det ikke for seint å bli det - og få årets mest inspirerende julegave i posten!


Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler! 


Skiglede:
Det er vel omtrent slik vi håper vinteren skal bli - med flotte spor, massevis av krefter i kroppen og et mål der framme. I kondis nr. 9 møter vi Thomas Henriksen som vi her ser under Birkebeinerrennet. (Foto: Per Inge Østmoen)