Lavterskel hinderløp
Jungle Warrior er et lavterskel hinderløp som passer de fleste, både litt større barn, nybegynnere, den glade mosjonist og hardbarka hinderløpere. Løypa klarte nemlig å utfordre absolutt alle, uansett nivå.


Mestringsfølelse
Løpet  var definitivt perfekt for debutanter innen denne typen løp. Her fikk man bryne seg på mange av de kjente utfordringene fra hinderløp, samtidig som man fikk oppleve spennende og spektakulær natur i en jungel som man sjelden får oppleve uten at noen legger til rette for det.

Selve løpet var på 6 km og inneholdt en god blanding av både naturlige og tilførte hinder. Siden det ikke var tidtaking kunne man ta seg litt ekstra tid til å teste ut hindrene og sørge for at alle kom seg igjennom. Skulle man ikke klare et hinder, var det bare å løpe forbi, men nettopp fordi tiden ikke var en del av løpet kunne man tillate seg å tenke seg om et par ekstra ganger før man likevel gjøv løs på det som virket skremmende eller uoverkommelig. Det ble det masse mestringsfølelse av, både for store og små.

 

JungelWarrior_jenteovervegg.jpgHinderløp, - som skapt for barna. (Foto: Marius Johannessen)


På Jungle Warrior kunne man melde seg på i forkant, men også på selve løpsdagen. Man fikk startnummer skrevet i panna, tid for start og så var det bare å vente på tid for oppvarming. Oppvarmingen sto Wox Telemark – arrangør Lars Severinsen for, og han er også en av de tre som arrangerer Warrior-løpene.  Sammen med Kristian Molyneux og Jens Henning Haukenes har han tatt tak i interessen for hinderløp og gir folk en kjempesjanse til å få oppleve ekte mestring i fantastisk natur.

 

JungelWarrior_Lars.jpgLars Severinsen, - en fantastisk pådriver til nye spennende og unike hinderløp. (Foto: Marius Johannessen)


Løypa
Selv om løpene er lagt opp med tanke på både familie og nybegynnere var løypa krevende for de fleste. Siden det hadde regnet en del de siste dagene før start og også under løpet, ble løypa preget av mange svært glatte partier. Det gjorde bare løypa ekstra gøy og ekstra sølete, noe både store og små så ut til å sette pris på. Her kunne også de mer erfarne hinderløpere få god og reell konkurransetrening.


Terreng og hinder
Det var vanskelig for en som bor i nabolaget å forstå hvor man skulle finne denne jungelen, men den hadde de i aller største grad klart å finne. Her var det stor og tett skog, bregnedekke, bekker, små fosser, fuglekvitter, følelsen av å klatre i fjellet og forsere juv.

Vi fikk krabbe i bekker, åle i gjørme, løpe i uendelig mange bakker og sklidd ned like mange. På veien ned liene var det på flere steder stokker og annet som man måtte skli eller åle seg under, noe som gjorde det ekstra utfordrende. Siden stigningene var såpass mange var det en teknisk krevende løype, men fortsatt godt innafor at alle kunne klare å komme seg igjennom godt innafor mestringsfølelsen..

Løpet startet med at man måtte over en vegg på ca 1,5 meter før man satte av gårde inn i jungelen. Man måtte raskt ned i gjørma, og plutselig var man langt inne i en natur man ikke ante fantes i området.

 

JungelWarrior_oppfravann.jpgUoppdaget skog. (Foto: Marius Johannessen)


Underveis dukket det opp spiderweb x 2, balansehinder på line og over trestokker, nett som skulle krabbes under i tykk leire, hinder som skulle klatres over i trærne, hengende dekkhinder og dekk til å løpe gjennom,  krabbe i bekker, klatre over høyballer, åle igjennom rør som vendte nedover og ikke minst åle opp et rør som lå i oppoverbakke. Det var ikke enkelt når hele kroppen var dekket med sleip gjørme som ikke ga mulighet for tak noe steder.
 

JungelWarrior_barniror.jpgHer kan noen settes på en prøve. (Foto: Marius Johannessen)
 

JungelWarrior_dameiror.jpgEi som endelig er igjennom. (Foto: Marius Johannessen)
 

JungelWarrior_dameoverstige.jpgMan trenger ikke spektakulære hindere for å bli utfordret. (Foto: Marius Johannessen)
 

JungelWarrior_barnutavvann.jpgDet finnes ikke bedre aktivitet for barn! (Foto: Marius Johannessen)
 

JungelWarrior_damerundernett.jpgDypere enn ventet? (Foto: Marius Johannessen)
 

JungelWarrior_undernett.jpgJungel Warrior ble en stor dag for barna. (Foto: Marius Johannessen)

Midt inne i jungelen dukket det også opp en monkeybar, noe som var helt uventet. På de mest krevende hindrene i løypa sto det vakter, og de kom med oppmuntrende tilrop og pusha folk videre. Blant annet skulle man klatre i en ”liane” opp fjellet, hoppe over sprekker, og komme seg både over og under trestokker i dypt sølevann. Midt inne i løypa etter uendelig mange bakker sto det plutselig en blid kar og formante bakkeintervaller i en bratt skråning. fem turer for de voksne, og en tur for de små. Den satte standarden for beina for resten av løpet.
 

JungelWarrior_highfivemedcrew.jpgFunksjonærene var som vanlige gode på å heie frem deltakerne. (Foto: Marius Johannessen)

Som avslutning fikk man teste ut WOX Telemark–veggene. To vegger på 2.70 som sto rett etter hverandre, fine, våte og gjørmete. Her var det mye flott samarbeid å se både fra små og store. Som aller siste hinder skulle man over en sandhaug og ned igjen under et nett der man endte i nok en runde med sølevann som var dypere enn først antatt. Og vips, så var man i mål med mengder av godfølelse.
 

JungelWarrior_mannovervegg.jpgVeggen krever sitt! (Foto: Marius Johannessen)
 

Ekte varer
Jungle Warrior er enkelheten selv. Her er det real natur og god stemning. Det er lite stæsj og lite ekstra i start- og målområdet, men det var overhodet ikke savnet. Det var toalett  tilgjengelig, det var fotograf ute i løypa, det var lett å finne fram, lett å parkere og lett å finne en av arrangørene. Nettopp enkelheten gjør det enkelt også å hive seg med. I et lag med tre voksne og to på 11 år, var alle enige i at vi hadde blitt utfordret og at vi hadde hatt det rasende festlig. De voksne får være litt barn igjen og barna får være med på noe som ofte er forbeholdt voksne. Å ta del i hverandres verden er ekstra stas.
 

JungelWarrior_lag.jpgLykkelig gjeng etter målgang! (Foto: Marius Johannessen)

 

Vi gleder oss allerede til neste Warrior-løp!
 

Les mer om Wox Telemark på Kondis:

Wox Telemark imponerte stort!

Wox Telemark sin hjemmeside. Og på facebook