Kan det bli ny deltagerrekord?
Det er 37 dager igjen til Eidsvoll 6-timers, og det er allerede påmeldt 37 løpere. Dermed er det gode muligheter for at det blir ny deltagerrekord. Allerede første året var det mer enn 50 deltagere, og i 2006 og 2007 var det 81 deltagere.

Hjemmeside Eidsvoll 6-timers

Liste over påmeldte
Info og påmelding

6-timerstråden på kondisjonsforum

Samlebrosjyre for de norske ultraløpene 2008
side 6: Eidsvoll 6-timers

Eidsvoll 6-timers 2007: Bilder, linker, resultater
Tina+Botten+er+klar+for+Eidsvoll+6-timers.+P%E5+bildet+ser+vi+henne+p%E5+Bislett+i+desember+2007+der+hun+var+nest+beste+dame+med+over+110+kilometer+p%E5+12+timer.
Tina Botten er klar for Eidsvoll 6-timers. På bildet ser vi henne på Bislett i desember 2007 der hun var nest beste dame med over 110 kilometer på 12 timer.
Eidsvoll 6-timers startet ultraløpsbølgen
Med debutarrangementet til Eidsvoll 6-timers i 2005 kom ultraløping for alvor i fokus her i Norge. I mange år hadde da Trolløpet i Bergen vært alene på den norske Ultraløpsterminlista, så kom Eidsvoll 6-timers, og i år er det 7 norske ultraløp med til sammen 400 deltagere.

Fra å være noe for de ganske få, økte altså både antall løpere og antall løp i Norge raskt på de tre årene som er gått siden det første 6-timersløpet ved Letohallen i Eidsvoll. Fra og med 2006 har Eidsvoll 6-timers vært arrangert i gamle Trandum leir - i et nesten 100% bilfritt område.

100 deltagere?
Vi håper på deltagerrekord og kanskje et tresifret antall deltagere sier løpsleder Bjørn Hytjanstorp. Han minner også om at det blir 100 kroner dyrere å melde seg på etter 10.august, så det er ikke noe å somle med.

Rekordrask løype
Løypa på Trandum er en helt flat rundløype på 1500 meter, delvis på asfalt, delvis på betong. Det er tidtaging (chip) for hver runde og ved passering helmaraton. Det fine med slike rundbaneløp er at du kan få drikke og annen support nærmest kontinuerlig, og med løpere spredd rundt hele banen er det er skikkelig sosial happening også. Et 6-timersløp er kanskje den mest skånsomme måten å få fullført sitt første maraton. Inger får følelsen av å bli fraløpt eller bli sist i feltet sier Hytjanstorp.

Storslått bankett etter løpet
Hytjanstorp ber oss også minne om den storslagne banketten på Rica Gardermoen etter løpet. Der blir det taler, premieutdeling og en deilig middagsbuffet - og kanskje også en overraskelse...

Info om løpet
På linkene ovenfor kan du finne det meste av interesse om løpet. Lurer du likevel på noe kan du kontakte arrangøren Spiridon LLL ved Bjørn Hytjanstorp på mail eller mobiltelefon 408 56 163.

Overnatting:
Gode tilbud om overnatting på Rica hotell på Gardermoen, dvs. i samme bygget som bufetten holdes. Ta kontakt med hotellet og oppgi Eidsvoll 6-timers så får man spesialpris. Referer til Spiridon 22/8-08 ved kontakt med hotellet.

Du kan ikke bryte
Eidsvoll 6-timers er et løp hvor nær sagt alle kan delta. Du kan ikke bryte, bare få et svakt resultat - siden all løpt distanse teller med selv om du går ut av løpet. Det er altså ingen krav til distanse eller krav om å løpe (det er lov å gå). Men.. det er ikke lov til å gå med staver.

Alle får fullført. Alle får premie.

Favoritter
Det er likevel ikke til å unngå at det også her dreier seg mye om de beste, og selv om det er tidlig å snakke om favoritter kan vi jo driste oss til å si at Margrethe Løgavlen er storfavoritt bland de som hittil er påmeldt i dameklassen - og nok vil være det uansett. Hun løp imponerende 79,090 kilometer i fjorårets 6-timersløp.

Det skal også bli spennende å se hva Tina Botten kan klare. Hun løp over 110 kilometer på Bislett 12-timers i desember, og bør "greit" kunne matche den nest beste kvinnedistansen i Eidsvoll 6-timers - Torill Fonn Hartikainen's 64,287 km i 2005.

På herresiden er det litt mer åpent enn hos damene, uten den helt opplagte favoritten blant de som hittil er påmeldt. Jon Harald Berge er påmeldt, men tror ikke selv at han matche de tre beste fjorårsresultatene (da Helge Hafsås vant med 85,490 kilometer).

Ole Arne Schlytter kan også være god for 80 kilometer+ dersom ikke åpningsfarten blir for stor og/eller magen slår seg vrang. Frants Mohr er også i stadig framgang, og kan lukte på 80-grensen...

Mest nysjerrig er vi nok på Robert Hansen som vant Halden ultraintervall (8x10km) i fjor. Da løp han de 80 kilometerne 16 min raskere enn Bjørn Johannessen og ca 40 min raskere enn Ole Arne Schlytter og Frants Mohr. Da var det omstart for en ny 10-kilometer hver 3.time, men med tiden 5.16 tyder det på at han nok er mer enn kapabel til å løpe over 80 kilometer på 6 timer sammenhengende.
Starten+har+g%E5tt+for+2007-l%F8pet+der+Helge+Hafs%E5s+%28startnr.68%29+satte+norsk+rekord+p%E5+6-timers%2C+mens+Margrethe+L%F8gavlen+satte+b%E5de+norsk+og+nordisk+rekord.
Starten har gått for 2007-løpet der Helge Hafsås (startnr.68) satte norsk rekord på 6-timers, mens Margrethe Løgavlen satte både norsk og nordisk rekord.