For Karoline Skatteboe var det debut på 10 000 m på bane, men hun løp i fjor det 10 km lange Sentrumsløpet på 36.13. Den tida gav henne en 14. plass på den norske gateløpsstatistikken. 35.52,91 ville i fjor vært den åttende beste norske 10 000 m-tida.

Nå var hun klart best i det 25 kvinner store feltet, og ned til nest beste løper, Lauren Fyalka, skilte det drøye halvminuttet. Karoline løp meget jevng og lå stort sett på 87- og 86-runder før hun avslutta med en spurtrunde på 76.

Samme helg løp norsksvenske Jonas Legernes 3000 m hinder på 9.02,03 i First Standford Meet. Det holdt til en tiendeplass, 18 sekunder bak vinneren.

I First Standford Meet løp amerikanske Shalane Flanagan meget sterkt på 10 000 meter da hun vant på 31.04,85. Fram dit er det et stykke for Karoline Skatteboe, men forhåpentligvis er hun et par hakk nærmere neste gang hun stiller på distansen. Det kan f.eks. være i Tampere i Finland når det blir U23-EM der 11.-14. juli.