Smebys bestetid fra før var på 2.32.08 som han løp på i 2013. Nå fikk han gleden av å løpe under den magiske 2.30-grensa for første gang, og tida holdt til en 46. plass blant mennene i Rotterdam. Tre kvinner løp også fortere enn nordmannen.

Løpets vinnere ble Abera Kuma fra Etiopia og Asami Kato fra Japan. I herrefeltet ble det åpna veldig hardt, og tetfeltet lå i starten foran skjema til verdensrekorden. Men den tøffe åpninga straffa seg, og sjøl den som klarte å holde farten best oppe, dabba av ganske mye. Kumas fire 10 kilometre gikk på 29.04, 29.43, 30.06 og 30.59. Vinnertida på 2.06.47 er en av de svakeste i Rotterdam i nyere tid.

Svenske David Nilsson ble nummer 16 med 2.17.19. Det er under IAAFs VM-krav på 2.18, og i og med at Sverige - i motsetning til Norge - har valgt å ikke skjerpe kravene, er det god sjanse for at Nilsson blir å se i Beijings gater i august.

I dameklassen var feltet i utgangspunktet mye svakere enn herrefeltet i og med at bare noen få østafrikanske jenter stilte til start. Ingen av dem løp spesielt bra, og beste kenyanske kvinne kom på 13. plass med 2.44.25.

Asami Kato vant på 2.26.30 etter å ha passert halvveis på 1.12.02. Blant de ti beste kvinnene finner vi hele ni forskjellige nasjoner representert. Bare Peru er inne på lista med to løpere, og i tillegg til Japan og Peru finner vi løpere fra Kanada, Nederland, Australia, Paraguay, Ungarn, Frankrike og Belgia blant de ti beste. Tre av dem løp under 2.30 og åtte under 2.40.

Best av de norske damene ble Cathrine Lønnecken som løp på 3.33.05. I alt fullførte 34 norske årets Rotterdam Marathon.

1-Brua1.jpgMaratonløperne må ta seg over den majestetiske Erasmusbrua to ganger. (Foto: arrangøren)

Gwenvaël Loncle Kristiansand 05:01:16 05:04:44

1-Kato2.jpg 25 år gamle Asami Kato persa med over to minutter da hun vant Rotterdam Marathon på 2.26.30. (Foto: Arrangøren)

42 år gamle Miranda Boonstra ble hollandsk mester da hun løp på 2.32.13 og ble nummer fire totalt. (Foto: Arrangøren)

1-Abera_Kuma.jpgAbera Kuma viste seg til slutt som den sterkeste. Etiopieren stilte til start med 2.05.56 som pers, satt i Berlin Marathon i fjor. (Foto: arrangøren)

1-Coolsaet.jpgReid Coolsaet løp for å slå den 40 år gamle kanadiske rekorden på 2.10.09, men måtte nøye seg med 2.11.24 og sjuendeplass. (Foto: arrangøren)

1-brua.jpgI Rotterdam er det fartsholdere for flere grupper, og her ser vi felt to passere Erasmusbrua for første gang. (Foto: arrangøren)

1-vannstasjon.jpgDet var 12 grader og sol da løpet starta, og etter hvert ble det nok i varmeste laget for ikke alt for godt akklimatiserte løpere. (Foto: arrangøren)

1-Festivitas.jpgRotterdam er i likhet med de fleste store maratonløp en fest der løpere på alle nivå kan få en minneverdig opplevelse. (Foto: arrangøren)