Fra Kirsti Sandstø, Haugesund har vi fått denne fine løpsrapporten fra Poznan halvmaraton som gikk på søndag.
 
Som vi ser nedenfor så nevner ikke Kirsti at hun vant klassen sin i løpet. Men det gjorde hun! 1.30.48 ga henne klasseseier i 45-49 årsklassen og en sjetteplass totalt blant kvinnene og en 434. plass av 8042 fullførende totalt! Det gir henne en 23. plass på Norgesstatistikken i år. I fjor ville det gitt henne en niendeplass i veteranklassen.
 

Kirsit_Soenstaboe_IMG_0087-2-1.jpg
Kirsti Sønstabø under langt kaldere forhold i Vinterkarusellen i Bergen. Foto: Oddny Ringheim

Sønstabø er forøvrig sammen med Ann Kristin Mosbron initiativtakere til Karmøy Maraton, som så dagens lys høsten 2013.
 -----------------------------------------------------------------------------------

Løpsrapporten fra Kirsti Sønstabø

Søndag 12. april ble Poznan halvmaraton arrangert for 8. gang. Løpet har hatt en positiv vekst hvert år, og i år var antallet startplasser satt til 8500. Disse ble utsolgt i løpet av en måned etter at påmeldingen åpnet i desember. Poznan konkurrerer med Warszawa om å bli det mest populære løpet i Polen, og arrangørene hadde virkelig lagt seg i selen for å levere et godt arrangement. 

Løypa går på asfalt og særlig de siste kilometerne går i naturskjønne omgivelser langs den lokale innsjøen Malta. Løpstraseen er flat og innbyr til gode resultater. Siden landskapet er flatt, er løypa noe vindutsatt, og dette året kunne løperne i perioder merke en sjenerende vind. Det er lite køløping, for traseen er bred og avstengt for all biltrafikk. Arrangørene hadde organisert fartsholdere fra 1.30 til og med 2.10 hvert 5. minutt! 

Løypa er godt merket hver kilometer og en får digitale splittider hver 5 km. Det var drikkestasjoner med toaletter hver 5. km og løypevakter der det var nødvendig. Langs løypa var det musikkunderholdning mange steder og et entusiastisk publikum.

Påmeldingsavgiften er det lite å si på. Løpet kostet 80 polske zloty (ca. 180 kr etter dagens kurs), og her får en virkelig mye for pengene.

- Teknisk t-skjorte

- Gratis pastaparty lørdag ettermiddag der en henter startnummeret

- Flott medalje og en rose (!) da en kom i mål

- I målområdet var det tilbud om et varmt pastamåltid, frukt, sjokolade, vann, iste, sportsdrikk og øl (!)

- Poznan er en studentby, og det er en stor norsk koloni som studerer medisin, farmasi, odontologi og fysioterapi. I målområdet var det tilbud om massasje, der minst hundre av byens fysioterapistudenter sto klar i en stor sal med grundig behandling av løpstrette bein.

- Selve løpsdagen er all offentlig transport gratis for løperne slik at det er enkelt å komme seg både til og fra start/målområdet.

- Det ble trukket flotte premier på startnummeret, der hovedpremien var en bil fra sponsoren Toyota. En artig vri var også at løperen som fikk plassering nr. 2015 vant en flott premie, samt løper som ble nr. 4250 (halvparten av de 8500 påmeldte deltakerne).

- Det er også tilbud om gratis overnatting i sovesal med medbragt sovepose. Undertegnende valgte derimot et annet overnattingstilbud.

Det var ikke mange utenlandske deltakere, noe som gjorde løpsopplevelsen litt eksotisk. Poznan arrangerer også full maraton hvert år i oktober.

Alle resultater

Alle norske resultater

Løpets nettside

Medaljen for det åtttende Poznan-halvmaraton

Medal-8.Poznań-Półmaraton_640.jpg


Bli med på en tur rundt Malta Lake med engelsksnakkende guide



Bli med på "flytur" over Malta.