Bildet øverst: Letzigrund stadion i Zurich er klar til å ta imot utøvere, publikum og presse under årets EM i friidrett. (Foto: Bjørn Johannessen)

Årets friidretts-EM arrangeres i Zurich fra 12. - 17. august.

Allerede i morgen skal seks av de norske mellom- og langdistanseløperne i aksjon. Først ut er Ingvill Måkestad Bovim som løper forsøksheat på 1500 m. Deretter skal Tom Erling Kårbø løpe forsøksheat på 3000 m hinder, mens Roald Frøskeland og brødrene Andreas og Thomas Roth løper forsøk på 800 m. Kvelden avslutten med finale på 10 000 m med Runa Skrove Falck på startstreken.

Kondis snakket med Ingvill Måkestad Bovim på flyplassen, på vei til Zurich, som fortalte at hun opprinnelig hadde planlagt (og er påmeldt) til å løpe både 800 m og 1500 m, men på grunn av arrangørens oppsatte tidsskjema gikk dette ikke an å kombinere. Bovim løper derfor sin favorittdistanse, 1500 m, med forsøk i morgen formiddag. Finalen går for øvrig fredag, og forhåpentligvis med Bovim i feltet. 

20 år gamle Roald Frøskeland er en av tre norske som løper 800 m forsøk tirsdag kveld. Se Adressas video med Frøskeland på trening ei uke før løpet. 

800-kv-maakestad-ingress_D4N7707.jpg
Ingvill Måkestad Bowim er klar for forsøksheat på 1500 m tirsdag. Opprinnelig hadde hun håpet å også løpe 800 m i EM, men det lot seg ikke kombinere i det oppsatte tidsskjemaet. Her fra årets Bislett Games. Forhåpentligvis får Måkestad Bovim mye å smile over også i Zurich. (Foto: Bjørn Johannessen)

Zurich_DSC3905.jpg
Zurich er den største byen i Sveits med ca. 400 000 innbyggere. (Foto: Bjørn Johannessen)

bjorn-stadion_DSC3877.jpg
Bjørn Johannessen er på plass i Zurich, og det er det tredje EM i friidrett han dekker for Kondis. (Foto: Runar Gilberg)

runar-stadion_DSC3879.jpg
Runar Gilberg sitter klar på stadion og klør i fingrene etter å skrive reportasjer fra EM på kondis.no. (Foto: Bjørn Johannessen)

stadion-flagg_DSC3873.jpg
Letzigrund stadion. (Foto: Bjørn Johannessen)