Første del av startfeltet i årets Kongsvegrunde. I tet Endre Aamodt og Martin Stensæter fra Bagn IL/Valdres Langløparlag. Like bak Kjartan Nybråten, BK Ski (nr. 14) og Oddvin Sørbøen fra Bagn IL (nr. 13) (fotograf Eirill Aamodt)

PRESSEMELDING:

Trippelen består i tillegg av Kongsvegløpet på ski og Kongsvegrittet på sykkel. Kongsvegrunden fikk over en dobling av antall deltakere fra 17 i 2010 til 37 i år. I konkurranseklassene deltok 18 løpere mot 5 i fjor. Til sammen fullførte 8 deltakere Kongsvegtrippelen 2011 med deltakelse i alle disipliner.

Løpstrasèen, som går i naturskjønne omgivelser på Bjødalsfjellet, Bagn Vestås,, var preget av alt regnet i sommer. Det satte ingen demper på stemningen og alle som kom i mål var blide og fornøyde, og utrykte begeistring for et særdeles godt terrengløp. At solen tittet fram midt under løpet la heller ingen demper på stemningen. Med økende deltakerantall, og det faktum at det arrangeres få ordentlige terrengløp på Østlandet, satses det trolig videre på løp også neste år.

I konkurranseklassene ble Endre Aamodt fra Bagn IL/Valdres Langløparlag den klare vinneren totalt. Han brukte tiden 47.16 på den 10,5 km lange løypa. Nr. 2 ble Tom Steine fra Holmestrand på tiden 50.49 fulgt av Kjartan Nybråten fra BK Ski på tiden 51.07. I dameklassen vant Else Karin Bekkelund fra Lensbygda på tiden 1.04.42 foran Anne Dyve fra Bagn IL på tiden 1.08.33.

RESULTATER

Flere bilder m.m. på Bagn IL hjemmeside.