Ingressbildet: Glade totalvinnere, Esther Zijerveld og Bjørn Tore Kronen Taranger

Stein Henrik Olaussen fra Varegg hadde best tid (14.53) før fellestarten under dagens Springkarusell. Men Bjørn Tore Kronen Taranger fra Gular viste alvor med offensiv løping fra første meter. Allerede opp første bakke hadde han fått en luke og etter dette så aldri norgesmesteren i ultra seg tilbake.

Vinnertiden ble 14.35, snaue 20 sekunder raskere enn bestetiden fra fleksistarten.

Jarle Torkildsen fra Varegg kom inn som nr 2 i fellesstarten på 15.25 mens Leo Zijerveld ble nummer 3.

Og mer Zijerveld skulle det bli. Datteren Esther, som vant forrige løp overlegent fikk tøffere motstand i dag. Med en solid sluttspurt sikret hun seg seieren foran klubbveninnen Karoline Buunk. 16.54,2 mot 16.54,9 viser en jevn duell mellom de to Laksevåg løperne.

Bare 3 løpere valgte det lange alternativet i den kupperte og relativt harde løypen i Hordnesskogen.