I "skibyen" Tromsø arrangeres Kvaløya Skimaraton (KSM) lørdag 25. mars 2017 for 6. gang. Dugnadsgjengen i Kvaløysletta skilag og Sør-Kvaløya idrettslag står på videre med å tilby et fint klassisk turrenn på Kvaløya.  Start 42 km ( maraton ) ved Finnvika, og 21 km ( halvmaraton ) starter på Storelva skistadion, NM-arena 2016, og NNM-arena sist helg.  Nå med fine snøforhold går rennet sørover i flott skiterreng til felles mål i Straumsbukta.

- Dette er et ungt turrenn som har et stort nedslagsfelt for aktive, mosjonister og skiglade barnefamilier med stadig økende deltakertall, sier Ole-André Helgaas, leder hovedkomité KSM.

- En rimelig barneklasse 0-12 år er i år et nytt familievennlig tilbud på trim 21 km. Medalje til alle fullførende og fyldig premiering er noe mange skiglade setter pris på - i tillegg til en super skiopplevelse. Nå rett før løpssesongen med f.eks.  Tromsøkarusellen,s første løp 28.3. er også dette en fin aktivitet å gjennomføre, sier Helgaas.

- 2 dager før rennet har vi passert 300 påmeldte, og det er omtrent i rute med fjorårets rekord på 371 totalt. Kanskje vi får ny rekord i år? spør en optimistisk Helgaas.

Påmelding er fortsatt mulig mot renndagen,

Info og påmelding

 

Andreas_Nygaard.jpg
Andreas Nygaard på hjmmebane i KSM-løypene (arrangørfoto).

«Ikke bare et skirenn…»:

Arrangøren skriver:
På grunn av KSM har vi klart å få etablert en ny gjennomgående 42 km fantastisk skiløype på Kvaløya fra starten i nord i Finnvika via Finnvikdalen – Storelva skistadion - Håkøybotn til Straumsbukta.

I disse løypene har bl.a. vår nye langløps-stjerne Andreas Nygaard (foto fra Kvaløya i februar i år) lagt en del av grunnlaget i vinter. Han vant også det første KSM i 2012. I år må han dessverre prioritere Årefjellsloppet samme helg.
 

KvaløyaSkimaraton2017_Uke12_2dg før KSM.jpg