Det var bortimot ufyselige forhold under dagens løp, med 7 plussgrader, vått underlag og litt regn i lufta. Arrangøren valgte derfor å sløyfe de våteste terrengpartiene og løpet ble i sin helhet avviklet på skogsbilveier. Dette fungerte meget bra ,løypa ble variert og godt mottatt hos løperne!

Også denne gangen var det Oddgeir Ommelstad som var raskest og kunne ta med seg pokal og tittelen Landsmester i terrengløp 2010 hjem Han vant sitt andre løp i Land løpskarusell på under en uke, og hadde som sist følge av Knut Lium , men avgjorde  til sin fordel etter en jevn spurt.

På tredjeplass kom lillebror Magnus Ommelstad, som hadde følge av Morten Parthaugen deler av løpet. De neste plassene ble besatt Torstein Fretheim og Victor Sørum.

Siste løp i karusellen avvikles på Lyngstrand camping ved Hov onsdag 9. september.

Tekst: Knut Lium