Det var godt oppmøte i denne første BDO-mila i Bergen, rundt 200 løpere. Med varmerekord i Bergen var været var så fint at noen valgte andre aktiviteter, men det var også kollisjon med HBIK-karusellens løp på Håkonsvern. Det er meningen at dette skal bli et årvisst løp, og det passer fint for alle som liker seg i Hordnesskogen, siden Bjargløpet forsvant for et par år siden.

Andreas Iden og Lars Røttingen var med i teten i over halve løpet sammen med de to landslagsløperne. Petter Eliassen tok ledelsen etter 7-8 kilometer, men Andreas Iden hang på. Sjur Røthe var på ett tidspunkt et stykke bak, men når ca en kilometer gjensto fikk han igjen kontakt og løp seg opp fra tredje til andreplass.

En halv kilometer ute i løpet er langrennsguttene i tet, men det er mange løpere med ambisjoner i tetsjiktet.

Anette Kristiansen Fenring 85 1:09:10

Fra starten i Mosjonsmila (uten tidtakning) her er det Anders Strømblad Hansen som løper ut. Bak kommer Stian Øvregaard Aarvik.

Det var mange med i klassen uten tidtaking. De fleste av disse løp bare en runde, dvs fem kilometer.

Langrennstrener Trond Nystad (til høyre) og Vegard Austevoll .

Fra venstre vInneren i dameklassen Vita Heine, Petter Rasmussen og Frode Johansen.

Dina Dæhli ble nummer to på 46.55.

Inger-Marie Schøtt Lie, nummer tre på 51.04.

Herman Brunborg fra Fana IL løp på 49.20. Bak kommer Stine Remøy som ble fjerde beste dame.

Tom Custers Nedrebø til venstre og Joachim Hervik Olsen.

Andre runde: Løypa består av to femkilometersrunder, her er det løpt knappe fire kilometer. Lars Røttingen er også med i denne gruppen, men har gjemt seg bak Sjur Røthe og Petter Eliassen.

Her er vi inne i andre runde, ca 6 kilometer. Andreas Iden og Petter Eliassen leder.

Sjur Røthe med Lars Røttingen like bak.

Håvard Austevoll løp på 38.20 i den kuperte løypa, og endte på sjetteplass.

Etter ni kilometer har Andreas Iden sluppet Petter Eliassen, men er fremdeles før Sjur Røthe. Sjur hadde flest krefter igjen på slutten, han slo 17-åringen fra Bergen med 21 sekunder.

Vinneren Vita Heine fra Team Calle og Vita flankert av to NHH-studenter, til venstre nummer tre Inger-Marie Schøtt Lie og til høyre nummer to Dina Dæhli.

Premieutdeling på Stavollen: Vinneren Petter Eliassen i midten, til venstre Sjur Røthe og til høyre 17-åringen Andreas Iden fra Bergen. Sjur Røthe var veldig godt fornøyd med løypa og arrangementet. Andreas Iden på sin side var fornøyd med å dele seierspall med langrennseliten.