Produsenten mener at skoen On Clouds skal føles som å løpe på skyene. Selv har jeg aldri løpt på skyer og skal derfor ikke sette påstanden i tvil, men at de føles annerledes er i alle fall helt sikkert.

Støtdempingen er veldig bra. Har nok ikke vært borti sko med slik støtdempingen før. Yttersålen er besatt med 13 runde gummielement som blir presset sammen ved landing og gir kraft tilbake ved fraspark. Dette fungerer også i praksis.

Skoen innbyr til fart, og jeg har vel ikke klart å løpe helt rolig med skoene enda. Stabiliteten er derimot litt dårlig. Siden det kreves litt tilvenning er ikke dette en sko for nybegynnere. For selv om jeg løper en del, merker jeg det godt i anklene dagen etter en tur med disse. On Clouds er en veldig spennende sko som blir brukt mer og mer.

Skoene ble testet på sti og skogsbilveier for å sjekke om det satte seg fast mye stein i de store hullene i ”putene” i sålene. Det gjorde det ikke, men noen terrengsko er On Clouds likevel ikke. Etter en 2,5 timers tur på sti var den konklusjonen klar. Skoen er for ustabil til den type underlag. Men asfalt og hard grusvei er derimot skoens hjemmeområde.

On Clouds er ganske vid i tåpartiet, uten å føles altfor romslig. Vekten på 298 gram gjør den til en veldig lett mengdetreningssko, og det føles som den veier mindre enn vekten tilsier. Vil vel si at intervaller og hurtige turer er bruksområdet for de fleste.

Store refleksdetaljer gjør deg godt synlig i mørket. Skoen finnes kun i en modell, men i tre fargekombinasjoner. Prisen, som er ganske drøy, tilsier at dette ikke er en sko som kjøpes på impuls.

Pris: 1990 kr
Vekt : 298 gr

Svein Ole Braaten

Bli Kondismedlem! Les alle artikler i 9 kondisjonerte blader hvert år
KONDISbladet nr.1
KONDIS-Årgang 2011
KONDISarkivet  (se oversikt over alt Kondis-innhold siden 1999, og les mange smakebiter)