Bildet øverst: Sverre Solligård (til høyre) vant og satte løyperekord i Ruten Opp. Her får han overrakt premien av Ole Arnold Sødal. (Foto: Olav Buhaug)

På arrangør Kyrksæterøra IL sin hjemmeside finner vi følgende rapport:

"Med perfekt turvær, rekorddeltakelse og ny løyperekord så må årets utgave av løpet kalles tidenes Ruten opp!

Nesten 140 deltakere, herav 31 i konkurranseklassene, besteg Hemnes høyeste topp Ruten i dag. Da synes vi at vi er på et nivå som gjør at arrangementet blir ekstra stas å delta på. Trimklassen finner alltids noen å gå med. Konkurranseløperne ser/treffer folk oppover hele traseen, og ser alltid en motiverende rygg å ta igjen, eller har en ulv like bak som puster en i nakken. Og det synes på tidene. 10 løpere under 45 minutter, 7 løpere under 43 minutter og tidenes nest raskeste dametid, sier mye om nivået. Stas for deltakerne, stas for publikum, stas for arrangøren.

Det er veldig vanskelig å sammenligne løpeforholdene fra år til år. Hvert løp lever sitt eget liv. Ruten er Ruten. Mange tok soleklare personlige rekorder, men de kan forklares ut i fra at løperne har blitt bedre. Første par hundre høydemetre var litt våte/sleipe, myrene var gjørmete som vanlig, vær/temperatur var topp.

Ekstra gledelig med mange debutanter i år. De fikk virkelig opplevd Ruten på sitt aller beste! Barn helt ned i 6-årsalderen gjennomførte denne tøffe turen, og det så ut som at det var stas.

At man løper fort på vei og løpebane betyr ikke nødvendigvis at man kan løpe kjempefort opp Ruten. Det fikk vi gode eksempel på i år. Man skulle tro at en eminent løper som Aziz skulle få en enkel oppgave, men her kunne han ikke flyte på sitt fantastiske løpesteg, og når han i tillegg bommet litt på åpningsfart så endte det med at han hev inn håndkleet før passering 500moh. Sverre Solligård fra Svorkmo NOI overtok føringen, og han løp inn til en soleklar løyperekord på tiden 39 blank. Det lå vel i luften at rekorden skulle trues, men at den skulle flyttes med nesten halvannet minutt er ganske rått! Vinneren fra 2010, Vegard Ruttenborg, tok en like klar 2.plass på tiden 40.51. Joakim Sødal lå lenge på 3.plass, men ble passert av Ole Tom Neraas ved ca 800 moh, som altså kom på 3.plass på tiden 41.48.

Med Midt-Norges motbakkedronning Anne Nevin (Strindheim IL) på startstrek så var det vel ingen tvil om hvem som var favoritt i dameklassen. Hun er så suveren i Midt-Norge at spenningen først og fremst lå i hvor fort hun kunne løpe i dag. Kunne hun matche sin fantastiske tid fra i fjor? Det viste seg at fjorårets løp var for sterk denne gangen, men hun tok en soleklar seier på den gode tiden 45.47. Anne uttalte etter løpet at hun denne gangen var litt for snill med seg selv i starten. Hun havnet litt bakpå i feltet, tok noen uheldige valg og løp litt rotete, noe hun tapte en del tid og krefter på. Men etter passering hengebrua gikk det veldig greit. Katharina Kahrs kapret 2.plassen på 54.21, mens Berit Vestermo tok 3.plassen på 57.35."

RESULTATER NEDERST I ARTIKKELEN

Anne Nevin gjorde som i fjor: ble beste kvinne i Ruten Opp. (Foto: Olav Buhaug)

Sverre-Solligaard-vinner.jpgSverre Solligård i fint driv inn til ny løyperekord. (Foto: Olav Buhaug)

Joakim-Soedal.jpgJoakim Sødal, 4. plass i herreklassen. (Foto: Olav Buhaug)

Pauline-Forren.jpgPauline Forren, 4. plass i kvinneklassen. (Foto: Olav Buhaug)