Lørdag 9.desember er det motbakkeløp i Vinterkarusellen
Førstkommende lørdag er det klart for motbakkeløp i Vinterkarusellen på Romerike. Løypa er 2,4 km og stiger 108 meter fra 800 meter til mål. Fjorårets vinnere (bildet) Ann Kristin Dyrkollbotten og Simen Rustad brukte henholdsvis 10.35 og 8.23 opp til vanntårnet i Rælingsåsen.
Samleside for løpskarusellene på Romerike

Innbydelsen til årets karusell

Se reportasjen fra fjorårets løp
%C5pner+du+for+hardt+p%E5+runden+i+skoleomr%E5det+f%E5r+du+kjenne+mj%F8lksyra+allerede+her+i+den+f%F8rste+harde+kneika
Åpner du for hardt på runden i skoleområdet får du kjenne mjølksyra allerede her i den første harde kneika
Kondis.no har vært på prøveløping nøyaktig en uke før 2-300 løpere legger i vei oppover motbakkene i Blystadlia. Prøveløpinga besto i en joggetur fra start til mål og ned igjen, deretter full fart (hehe... mer jogging) som deltager i arrangørløpet.

Morsom og variert løype
Løypa var ny i fjor og måler 2.4 km. (se løypekart nedenfor) De første 800 meter går i en lettkupert trasè rundt Sandbekkhallen og skolen, deretter er det 1.6 km hovedsaklig motbakke med 108 meter stigning.

Noen flatere partier gir deg muligheten til å hente deg litt inn igjen før nye motbakketrøkker (med mindre du - som undertegnede - har beina fulle av mjølkesyre allerede i den første kneika og gisper av luft hele veien).

De bratteste partiene er fra der du passerer like ved startområdet og 300 meter opp til undergangen, bakken opp til drikkestasjonen 4-500 meter før mål (neida, drikkinga kan du vente med til du er på vei ned til startområdet igjen) og den tøffeste bakken: avslutninga på grusveien opp til vanntårnet.

Gode forhold og nye rekorder ?
I fjor kom det noe nysnø løpsdagen (se bildene i reportasjen - link ovenfor) og spesielt i avslutninga var det derfor noe glatt. Under arrangørløpet var det sommerføre, og mye tyder på at det blir det også om en uke.
Halvveis+i+l%F8pet+-+med+fin+utsikt+for+de+som+snur+seg.++
Halvveis i løpet - med fin utsikt for de som snur seg.
Da spørs det om fjorårets løyperekorder overlever. Simen Rustad vil vel selv prøve å forbedre tiden sin fra i fjor, men med fortsatt barmark kan det jo være at det dukker opp noen bakkesterke skiløpere. Rune Nilsen vil kanskje ha revansj for fjorårets spurttap og Vidar kommer kanskje med flere sterke løpere....

På spinnesiden var det Ann Kristin Dyrkollbotten som dominerte de første løpene i fjorårets karusell, i år er rollen overtatt av klubbvenninnen Aase-Kari Eriksen. Kanskje sistnevnte også overtar løyperekorden i motbakkeløpet?

Garderober og kanskje vafler
Det blir garderober på skolen ved startområdet, og sannsynligvis også kaffe-/vaffelsalg på samme sted. Parkering blir i nærområdet, men der er ofte mange arrangementer på skolen og idrettsanleggene, slik at det kan også bli 2-300 meter å gå. Det blir merket til Sanekkhallen fra krysset der du svinger av fra rv159 mot Løvenstad/Kurland.
Kari+Jensen+i+Romerike+Runners+Team+er+p%E5+vei+opp+til+tidtager+Asbj%F8rn+Ringstad.++Kari+var+raskest+av+jentene+%28gubben+%C5ge+var+raskest+av+gutta%29+da+neste+ukes+medhjelpere+gjorde+unna+sin+konkurranse.
Kari Jensen i Romerike Runners Team er på vei opp til tidtager Asbjørn Ringstad. Kari var raskest av jentene (gubben Åge var raskest av gutta) da neste ukes medhjelpere gjorde unna sin konkurranse.
Puljestart
Det blir puljestart i motbakkeløpet siden trasèen er trang og også for å få spredd løperne mer før målgang.

14:30 Alle damer
14:35 Menn 12-44 år
14:40 Menn 45-54 år
14:45 Menn 55-59 år
14:50 Menn 60 år +

De som går uten tid starter når de vil, men tidligste målgang er 14:30. Det skal ikke leses av tiden med strekkodeleser på disse, men pass på at målmannskapene skriver opp startnummeret slik at du blir registrert som fullført.

BRUK SAMME STARTNUMMER
Arrangøren ber oss minne om at de som har løpt et tidligere Vinterkaruselløp tar med startnummeret og bruker det gjennom hele karusellen, selv om de bare deltar i sporadiske løp og melder seg på fra gang til gang.
LØYPEKARTET:
Finn fram til Sandbekkhallen: