Terrengløpet Mærraskallen har sine aner tilbake til 1946 da Fossum utfordret fengselsbetjentene på landssvikleiren Ilebu (Grini) til en 14 km løpekonkurranse.

Den 49. utgaven av Mærraskallen ble arrangert søndag 29. oktober på Fossum i Bærum. Langløypa var på 15,7 km, men det var også et kortere alternativ på 4,2 km, pluss et ungdomsløp på 1,5 km. Nytt av året var at det også ble arrangert barneløp.

Vinner av langløypa var i kvinneklassen Tuva Toftdahl Staver på tiden 1:11:40 foran Julie Marie Haabeth Brox på 1.13.52 og Elise Nygård Thorseng på 1:17:01.

I herreklassen var det Julius Strömberg som vant på 1:02:19. På 2. plass Didrik Smith, som vant løpet i 2021, på 1:04:28, mens Torjus Harbo kom på 3. plass med 1:06:16.

Kortløypa på 4,2 km ble i kvinneklassen vunnet av Anne Risan på 20:57, mens Vemund Holseter vant herreklassen på 17:16.

I langløypa på 15,7 km var det 141 fullførende, mens det i den kortere løypa på 4,2 km var 123 som fullførte. Medregnet barne- og ungdomsløpene, så var det totalt over 300 deltakere i årets utgave av Mærraskallen. Arrangøren var storfornøyd med oppslutningen.

Mærraskallen har etablert fast løpsdato siste søndagen i oktober og jubileumsutgaven, med feiring av 50 år, vil bli arrangert søndag 27. oktober 2024.

SE RESULTATER NEDENFOR BILDET

Starten har gått for den 49. utgaven av Mærraskallen. Her har Fossum-løper og vinner fra 2021, Didrik Smith (137) lagt seg i tet sammen med Jonas Slettemark Juel (62).

Mærraskallen 15,7 km
Løypa er krevende hvor første to tredeler har mye stigning med løping på sti og i myr. Den siste tredelen går for det meste nedover og på grusvei.

Mærraskallen 4,2 km
Mærraskallen 4,2 km åpen for alle. Løypa går en runde i lysløypa på Fossum. Premiering av alle utøvere opp til 14 år (eldste UH klasse)