Det var så mange som løp 2000 meter i gutter 15 år at det ble to heat. Her i det første så leder Thomas Ryngøye, foran, Fabian Skarboe Rønningen, Ole Marius Forbord og Jens Martin Hedin. (foto Arne Brunes)

Starten har gått i det beste heatet (foto Arne Brunes)

En runde senere og stillingen er uforandret (foto Arne Brunes)

Ole Martin Røssland har tatt teten (foto Arne Brunes)

Andreas Lillerovde har fått nok av farten i hovedfeltet (foto Arne Brunes)

En runde igjen og spurten kan begynne (foto Arne Brunes)

Klokka ringer for Aleksander Lysø (foto Arne Brunes)

Magnus Hannevig Pettersen kan symbolisere to gull. Han vant også 800m (foto Arne Brunes)

Jørgen Elisenberg sikret sølvmedalje (foto Arne Brunes)

Tomas Renå tar sin annen medalje i mesterskapet da han løper inn til bronse foran Jørgen Tvedt (foto Arne Brunes)

Hindervinner Ådne Lund endte på femteplass (foto Arne Brunes)

Martin Kristiansen kom på sjetteplass (foto Arne Brunes)

Maratonmannen
Tekst: Rune Helle
MOLDE: Jo lengre jo bedre. Martin Kristiansen (15) er en gutt som virkelig liker å løpe langt. I helgen ble han nummer fem på 2000 meter, og ti på 800 under UM (NM for yngre) i friidrett.
-Jeg er godt fornøyd med det, oppsummerer Martin som løper for Sturla. Inntil i fjor konkurrerte han for moderklubben ROS.
-Sturla har et veldig bra miljø for mellom og langdistanseløpere på min alder. Det klubbskifte har jeg aldri angret på, oppsummerer Martin.
-Martin er i rivende utvikling. Han blir bare bedre og bedre, og neste sesong håper vi å ha ham i rygg på landets absolutt beste. I øyeblikket er han nok litt etter de aller fremste, men når distansene på mesterskap går opp til 3 000 meter vil han nok trolig hevde seg enda bedre, sier Sturla-trener Arild Indresand.
Sturla-treneren presiserer at de jobber med farten til Martin.
-Han har litt lite fartsgrunnlag. Også det er imidlertid i fremgang, understreker han.
-Jeg er klart blitt mye bedre denne sesongen. Jeg trener annerledes og mer enn tidligere. Det er i ferd med å gi seg utslag i bedre sportslige prestasjoner, forteller Martin.

Vant heatet
Martin ble nummer fem på 2000 meter. Han var rundt ti sekunder bak vinneren. På 800 meter vant han sitt heat. De ni i finalen løp imidlertid alle fortere enn den tidligere ROS-gutten. Det skilte ikke mer enn et lite sekund frem til en femteplass. Hadde Martin fått løpe i felt med de beste ville han trolig klart det.
-Nå måtte jeg gjøre mesteparten av jobben alene, sier den tidligere ROS-gutten.

Går langrenn
I fjor ble Martin nummer fire på NCC-lekene i friidrett. Her var han uttatt av kretsen, og alle de beste fra Østlandsfylkene var på plass.
-I helgen var alle de beste i landet med. Nivået blir da vesentlig hardere. På Lillestrøm i fjor var ikke konkurransen på langt nær like hard, oppsummerer han.
Martin ble nummer tre på klassisk under KM i langrenn i fjor. Her går han fremdeles for ROS.
-Jeg satser like mye langrenn som friidrett. Det trives jeg veldig godt med, og den kombinasjonen vil jeg nok fortsette med enda noen år, avslutter han.

Tom Skæråsen ble nummer sju (foto Arne Brunes)

Lars Kvalum og Ole Martin Røssland (182) spurter mot mål (foto Arne Brunes)