Fredrikke Johsen beste junior
På jentesiden var det Fredrikke som kom først i mål av juniorene.
Øystein Wergeland beste junior
Blant gutta ble det Øystein Wergeland som ble beste junior. Han tok også 2.plassen totalt.
Øystein kjørte melkesyretst onsdagen før løpet og ifølge den testen skulle det bli en 1.20 i sluttid søndagen. Det ble 1.20.12 Det betød pers med 4 minutter fra fjorårets 1/2-maraton i Mandal.
Her har han følge av veteranløper Bjørn Aanensen.
Edvin Syversen klassevinner 21-34
Bjørg Hallingsgård vinner 40-44 år
og tok også tredjeplassen totalt på halvmaraton. Her har hun følge av den smilende bergenser Ståle Danielsen på vei mot den doble distansen.
Helge Skuggedal vinner 40-44
Helge med 297 på vei mot klasseseier på halvmaraton. Med startnummer 80 ser vi Morten Askildsen som ble nr.13 på 10km.
Rune Fredrisken vinner 45-49 år
og etter seieren bar det rett inn i hjelpemannskapet og servering til alle løperne som kom i mål etterpå. En mann med hjerte for løping.
Bjørn Aanensen vinner 50-54 år
Med tida 1.20.50 var dette kanskje det aller beste resultatet denne søndagen. Dette resultatet bringer ham inn på 8.de plass på veteranstatistikken.
Odd Johnsen vinner 55-59
Også 1.24.12 i klassen over var en bra tid og bringer Odd inn på 9. plassen på veteranstatistikken. Her ser vi ham ytterst til venstre med 262 Bjørn Fossestøl (nr.2 i klasse 40-44år) og 288 Svein Ove Gundersen (nr.2 i 21-34 år ) innenfor seg
Rune Akselsen vinner 35-39 på maraton
På hjemmebane gikk det nesten etter oppskriften for den ferske kretsrekordinnehaveren på 100km Rune Akselsen. Han hadde mål om å gå under 3.10 og holdt stø kurs mot en slik tid. Men et kraftig krampanfall satte den tiden ut av spill. Klar klasseseier ble det imidlertid.
I blått ser vi 472 Bernt Furnes som kom 24 sekunder på feil side av 3 blank.
Alfred Johnsen vinner 40-44 år
Per Gunnar Alfheim vinner 45-49 år
Vi har nevnt at rogalendingene stilte med mange og at de gjorde det bra, også flere bergensere debuterte i mandalsmaraton og kom fra det med gode plasseringer
For Per Gunnar Alfheim var løpet nok et skritt i riktig retning, etter skadeproblemer, på vei mot 24-timers om 2 uker der han får følge av Bjørn Hytjanstorp fra laget som vinker farvel.
Bjørn Gjerde vinner 50-54 år
Bjørn Gjerde (her i den karakteristiske BULdrakta i rødt og gult) kunne fortelle kondis.no i etterkant av maratonløpet at nå går det atskillig bedre etter at han sjøl satte seg på kur mot Twarf. De siste årene har gått tungt, men nå lysner det altså og Bjørn er klar for en tid laaaangt ned på 2.50 tallet i Oslo.
For de som ikke skulle vite det: Bjørn Gjerde har 207 maratonløp under 3 timer!
Pall Baldursson vinner 55-59 år
Det var flere som reiste langt for å løpe Mandalsmaraton, Pall var en av dem. Han kommer som kjent fra Drammen og deltar overalt. Denne gang ble det klasseseier med 35 sekunders marginal. Her har han (432) følge av nr.51 Per Rmastad i mosjonskalssen på 10 km.
Arne Olav Løvvik best av de svaksynte
Velkjente Arne Olav Løvvik en av verdens beste døve og svkasynteløperne i verden noterte dennegang 3.55.46
Jan Halland nr.2 i 40-44 år
Jan er en kar som ikke gir seg så lett. Han løper langt og mye. Men denne søndagen hvor det vrimlet av folk rett under 3 timer, ble det nok litt i meste laget fortalte Jan oss etter løpet.
Han hadde ikke tenkt å løpe her men ble overtalt av Tom-Rune Bertelsen fra Drammen Kickboxing (og arrangør av Drammens Påskemaraton) til å sitte på nedover.

For mange hadde det nok vært tøft å løpe Numedalsløpet på lørdag og så reise 5 timer nedover i bil for å løpe maraton dagen etter. Men det var ikke det som gjorde at det hadde blitt i meste laget, nei Jan har det som Brit-Helen Simmenes det er mer enn løping som kan gjøres med beina. Ifølge Jan hadde svingfoten rocka til 3 på lørdagsnatta.
DET skulle vært noe kvelden før for visse idrettsutøvere......

Fler bilder fra Mandalsmaraton:
Mandalsmaraton 1
Mandalsmaraton 2
Mandalsmaraton 4